Aşadar, aproape 50% dintre persoanele intervievate intenţionează să aloce pentru această ocazie o sumă cuprinsă între 100 şi 250 lei, în timp ce aproape 30% vor cumpăra cadouri de până în 500 de lei.  

Potrivit studiului, în aproape 80% dintre familiile orăşenilor intervievaţi va poposi Moş Nicolae pentru a aduce cadouri copiilor cuminţi şi nu numai. Comparativ cu anul trecut, bazinul celor care intenţionează să cumpere cadouri cu această ocazie este constant, neînregistrând creşteri sau scăderi semnificative din punct de vedere statistic.

Ca tendinţă, Moş Nicolae va aduce în ghetuţe daruri diverse, cele mai întâlnite fiind dulciurile şi jucăriile deoarece 54,4% dintre respondeţi vor cumpăra astfel de produse.

Comparativ cu anul trecut a scăzut numărul celor care le cumpără celor dragi articole vestimentare, acestea fiind oferite cadou cu ocazia Crăciunului, şi a crescut numărul celor care s-au orientat către alte categorii de cadouri cum ar fi cărţile.

Studiul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ pentru Bucureşti şi oraşele cu peste 100.000 locuitori, în perioada 25 – 28 noiembrie 2014. Au fost intervievate telefonic 800 persoane cu vârsta cuprinsă în intervalul 18 – 65 ani. Marja de eroare a studiului este de ±3,46%.