'Împrumutul până la salariu este din ce în ce mai răspândit printre cei care au nevoie urgentă de bani pentru a-şi acoperi diverse nevoi curente, cum ar fi reparaţii de mică valoare, înlocuirea unor bunuri de folosinţă îndelungată sau alte cheltuieli ocazionale cu caracter urgent. Clienţii trebuie să aibă mare atenţie, însă, întrucât costurile sunt semnificativ mai mari decât cele ale creditelor standard. Astfel, dobânda anuală efectivă (DAE) se ridică la valori de ordinul miilor sau chiar zecilor de mii la sută', se arată în comunicatul citat. 

Spre exemplu, pentru a împrumuta 600 de lei pe 15 zile, un consumator plăteşte un cost total cuprins între 99 de lei (care corespunde unei DAE de 4,011%) şi 180 de lei (care corespunde unei DAE de 59,141%), suma totală de rambursat la finalul perioadei fiind cuprinsă între 699 şi 780 de lei, potrivit documentului citat. 

Costul ridicat este cauzat, în mare măsură, de termenul redus de acordare al acestor credite, ceea ce urcă exponenţial DAE, în condiţiile în care costul creditului variază cu doar câteva zeci de lei. 

Pe lângă costurile cu dobânda şi comisioanele aferente, după caz, comparatorul cuprinde şi alte informaţii utile cu privire la aceste împrumuturi. 

'Având în vedere numărul tot mai mare de oferte de creditare de acest tip, Conso.ro lansează un nou instrument practic, extrem de util pentru consumatori. Conso.ro îşi continuă astfel politica inaugurată în urmă cu 11 ani de a compara ofertele financiare existente pe piaţa locală, oferindu-le astfel şansa consumatorilor să ia cea mai bună decizie', susţine Alin Iacob, managing partner Conso.ro. 

De asemenea, prin noul comparator, cei interesaţi pot aplica gratuit pentru un credit rapid, direct în tabelele comparative, prin apăsare a butonului 'Solicită acum'. Solicitanţii sunt direcţionaţi către un formular de credit care trebuie completat cu datele personale, ulterior acestea fiind transmise finanţatorilor, în măsura în care aceştia au încheiat un acord în acest sens cu portalul. 

AGERPRES