Cu o combinație de abilități, concentrare și experiență, acești navigatori moderni ghidează aeronave scumpe, pe distanțe uriașe, având ca responsabilitate siguranța a mii de pasageri. Nu în ultimul rând, piloții trebuie să aibă o stare a sănătății foarte bună. Poate de aceea, se spune adesea celor care au o tensiune arterială bună că au o „tensiune de aviator”

Cu siguranță, este un job invidiat de mulți, dar care necesită abilități speciale. Așa că, unii se întreabă cât de mult câștigă un pilot.

Programa de studiu diferă în funcție de tipul licenței de zbor pe care o va obține cursantul respectiv și de tipul de avion pe care efectuează perioadele de testare.

Cu astfel de responsabilități, este normal să aibă venituri semnificative. Pentru a afla, jurnaliștii de la site-ul TheManual a cercetat salariul mediu al unui pilot și pregătirea necesară pentru a ajunge la manșa unei aeronave. Iată ce au aflat.

Piloții de linii aeriene urmează o pregătire riguroasă

Pentru a deveni pilot de avion, candidații au mai multe opțiuni. Una implică obținerea unei diplome de specialitate, de la un colegiu de patru ani, precum cele de la Universitatea Purdue, Universitatea Aeronautică Embry-Riddle și Universitatea din Oklahoma din SUA. În timp ce studenții obțin o diplomă în inginerie aerospațială sau aviație, pot obține și o acreditare de pilot.

Există și serviciul militar. Aici piloții zboară pe avioane de ultima generație, în condiții solicitante.

Urmarea unei școli speciale de zbor este o altă metodă, mai costisitoare, care poate ajunge la 80.000 USD pe an.

Indiferent de școala urmată, piloții liniilor aeriene trebuie să îndeplinească mai multe criterii și, desigur, să aibă o pregătire riguroasă. Unul este obținerea unui rating de instrumente, permițându-le să zboare numai cu instrumente, indiferent de vreme. Un altul este să aibă o calificare pentru mai multe motoare, care îl certifică drept pilot comandant (PIC) al aeronavelor complexe. În plus, o certificare de pilot de transport aerian (ATP) necesită 1.500 de ore de zbor acumulate.

Cu toate acestea, există excepții de la cerința celor 1.500 de ore. Cei care dețin un certificat în aviație au nevoie de 1.000 de ore de zbor. Obținerea unei diplome de asociat în aviație reduce numărul orelor de zbor la 1.250. Piloții militari au nevoie doar de 750 de ore de zbor.

Piloții sunt plătiți foarte bine

Potrivit Biroului de Statistică a Muncii din SUA, în mai 2023, salariul mediu al piloților liniilor aeriene, copiloților și inginerilor de zbor era de 219.140 dolari. Așadar, atunci când urcați în avion și vă legați centurile, puteți fi sigur că vă aflați pe mâinile unui profesionist bine plătit.

Piloții companiilor aeriene trebuie să treacă printr-o pregătire îndelungată și să îndeplinească cerințe stricte, înainte de a trece la manșa avioanelor.

Este cât se poate de normal, având în vedere că sunt cei care transportă aeronave pline cu oameni, prin diferite condiții meteorologice. Un salariu mare este o recompensă justă pentru cineva cu un job atât de important și solicitant. De altfel, se spune că un pilot înnăscut este o combinație de inginer și comandant de navă și trebuie să aibă cunoștințe tehnice pe care să le pună in aplicare rapid, cand trebuie să ia decizii importante.