“Cât am rata la bancă? Cât am rata la bancă… Stau să mă întreb dacă e ceva de secret fiscal sau nu. Poate fi. Ca ce?

Teodorovici a continuat eschivele, mutând discuția de pe sumele datorate lunar, pe natura creditelor. Astfel, acesta a declarat că are două credite, unul imobiliar și unul de nevoi personale și că le plătește în lei, la cursul zilei.

„Plătesc în lei, la cursul zilei. Este luat în euro, că aşa a fost în 2007 şi le plătesc, că sunt două credite, ca orice român (…) Facem altceva – pentru că sunt două credite, unul de nevoi personale şi unul imobiliar, fac o situaţie, însumez cât sunt şi vă prezint public cât este rata lunară, de unde vine plata, pentru că ştiu că interesează foarte mult,” a continuat Teodorovici.

Schimbul de replici nu s-a terminat însă aici. Jurnaliștii i-au transmis că este probabil singurul român care nu știe cât are de plătit la bancă. În răspuns, ministrul de Finanțe a susținut că motivul pentru care nu răspunde pe loc este pentru că el e „un om al cifrelor”.

„Vreţi ştiri de genul ăsta? Sunt un om al cifrelor şi vreau să vă spun la zecimală. Mă faceţi să nu vă spun acum cifra, că nu vreau să încurc zecimalele”.

Potrivit ultimei sale declarații de avere, Teodorovici are trei credite (două ipotecare și unul de nevoi personale) în valoare totală de aproape 700.000 de euro, dar și două contracte de împrumut în valoare totală de 175.000 de euro. În timp ce contractele de împrumut sunt scadente în 2021, creditele au dată scadentă anii 2033 și 2045.