Potrivit acestuia, piaţa imobiliară îşi va reveni atunci când populaţia va realiza "că nu mai prinde trenul" şi băncile "vor începe să joace".

"Niciodată preţul ăsta n-o să mai vină înapoi, atât de scăzut. Şi totuşi lumea nu cumpără. Banca, cel puţin unde sunt şi eu partener, spune: domnule, avem bani oricând, să vină oricine, mâine îi dau banii să-şi cumpere" , a afirmat omul de afaceri.
Referitor la preţurile din România, Ion Ţiriac a precizat că nu a auzit "nici în Paris, nici în Madrid, nici în Barcelona, nici în Roma, niciunde", să se vândă un metru pătrat de apartament sub 1.000 de euro.

Criza va trece în 2012

Omul de afaceri a spus că şi-a revizuit pentru 2012 estimarea pentru încheierea crizei.

El a declarat că prognozele făcute acum pentru o perioadă mai mare de trei luni sunt "o aventură foarte riscantă", cu referire la anunţul Guvernului că vom ieşi din recesiune la sfârşitul primului trimestru din acest an.

"Socotelile mele în 2007-2008 au fost că această criză ţine până în 2010. Mi-am revizuit atitudinea, să spun, dacă nu moralitatea, şi pe urmă am spus că 2011 o să fie pe undeva la fel ca 2010, dar în 2012 începem să plutim. Singura veste bună este că noi avem atât spaţiu de recuperat, încât în momentul în care Europa îşi revine oarecum, ţările emergente cum suntem noi, dar în special noi, o să avem mult mai mult de mâncat din bucata de caşcaval decât ceilalţi", a declarat omul de afaceri.