Rodul a trei ani de muncă și parte a unui program de investiții de 11 miliarde de dolari, noul XC90 marchează începutul a unui nou capitol în istoria Volvo, întruchipând direcția viitoare în design, integrând propria gamă de tehnologii noi și utilizând noua tehnologie SPA (Arhitectură Dimensionabilă de Produs) a Grupului.

“Aceasta este una dintre cele mai importante zile în istoria noastră. Nu lansăm doar o mașină ci ne relansăm marca. Această zi marchează o nouă eră pentru compania noastră, XC90 deschide calea pentru un portofoliu de mașini noi și incitante ce vor fi lansate în anii ce vin,” a afirmat Håkan Samuelsson, Președinte și CEO al Grupului Volvo Cars.

Preţurile pentru noul Volvo XC 90 pornesc de la 51.962 euro TVA inclus.

Cel mai sigur automobil din lume

Noul XC90 oferă cel mai mare și mai sofisticat din punct de vedere tehnic pachet de dotări standard de siguranță disponibil în industria auto. Acesta include două tehnologii în premieră mondială: un pachet de protecție anti-părăsire accidentală a carosabilului și funcția de frânare automată în intersecție.

Într-un scenariu de părăsire automată a carosabilului, noul Volvo XC90 detectează ce se întâmplă și blochează centurile de siguranță ale scaunelor din față pentru a menține ocupanții într-o poziție sigură. Pentru a contribui la prevenirea leziunilor coloanei vertebrale, dispozitive de absorbție a energiei plasate între scaun și cadrul acestuia amortizează forțele verticale ce pot apărea la aterizarea mașinii pe o suprafață dură în afara drumului.  XC90 este prima mașină din lume dotată cu tehnologii de frânare automată dacă șoferul ia curba în fața unui vehicul ce vine din sens opus. Acesta este un scenariu obișnuit în intersecțiile aglomerate ale orașelor precum și pe autostradă, unde limitele de viteză au valori mai mari.
City Safety devine denumirea umbrelă pentru toate funcțiile de frânare automată ale Grupului Volvo Car, acestea făcând parte din echiparea standard a noului XC90. În prezent, tehnologia detectează vehicule, bicicliști și pietoni în fața mașinii, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte.

“Noile tehnologii ne vor ajuta să facem un pas mare înainte către viziunea noastră, conform căreia nimeni nu va mai fi ucis sau rănit grav într-un Volvo nou până în anul 2020,” afirmă Dr Mertens. “Punctul nostru de plecare în abordarea problemelor de siguranță este același și astăzi cum era atunci când a fost creată compania, acum aproape 90 de ani: situații din viața de zi cu zi. Studiem datele. Analizăm cifrele. Inovăm. Rezultatul este una dintre cele mai sigure mașini create vreodată.”

Unul dintre cele mai bune sisteme audio din lume

XC90 este dotat cu unul dintre cele mai bune sisteme audio disponibile pentru industria auto după ce experții de sunet de la Volvo Cars și-au unit forțele cu cei de la renumita companie britanică de echipament audio Bowers & Wilkins. Acest sistem ultraperformant intrat în dotarea XC90 cuprinde un amplificator clasa D de 1.400 Wați și 19 boxe Bowers & Wilkins. De asemenea, include unul dintre primele subwoofere cu răcire pe aer destinate utilizării în industria auto. Fiind integrat în corpul mașinii, acesta transformă tot habitaclul într-un subwoofer uriaș. Cel mai recent software de procesare a sunetului a fost utilizat pentru gestionarea sincronizării sunetului și coordonarea boxelor. Astfel, toată emoția unui spectacol live de scară mondială se revarsă în mașină.

Volvo operează în industria auto încă din anul 1927. Astăzi Volvo Cars este una dintre cele mai cunoscute şi respectate mărci auto din lume cu vânzări de peste 427.000 unităţi în 2013 pe aproape 100 de pieţe. Volvo Cars se află sub proprietatea companiei chineze Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) începând din anul 2010. Compania a făcut parte din grupul de firme suedeze Volvo Group până în anul 1999 când a fost achiziţionată de Ford Motor. În 2010 Volvo Cars a fost achiziţionată de către Geely Holding.