Este vorba despre primul centru specializat în tratarea depresiei din România, care se adresează persoanelor care suferă de depresie și alte afecțiuni psihologice asociate și oferă următoarele servicii de specialitate: psihiatrie, psihologie clinică și psihoterapie în limbile română, engleză și franceză, pentru adulți, copii, adolescenți și persoane în vârstă.
Abordarea clinicii este una integrată – lucrul pe caz în echipe mixte de psihiatrii, psihologi clinicieni și psihoterapeuți – iar metodologia de lucru este bazată pe cele mai bune practici din domeniu. De asemenea, se pune accent pe evaluarea riguroasă a efectelor intervenției terapeutice. 
"Rolul Bellanima este de a oferi atât servicii de specialitate la cel mai înalt nivel profesional și uman, cât și de a crește gradul de conștientizare în ceea ce privește prevalența acestei boli și efectele grave pe care le generează pentru individ și comunitatea în care acesta activează atunci când nu este tratată corespunzător. Din păcate, în România, este încă o rușine să fii depresiv. Societatea stigmatizează depresivul și, mai mult, chiar depresivul se auto-stigmatizează, evitând să-și recunoască problema, să vorbească despre ea și să caute ajutor specializat. Acest lucru poate conduce la agravarea stării persoanei aflate în suferință și creează premisele pentru cronicizare. Este un cerc vicios care trebuie spart prin educație, empatie și, mai ales, prin câștigarea încrederii publicului larg în eficacitatea serviciilor specializate de tratare a depresiei",  a declarat directoarea centrului.