Trofeele Gaudeamus, acordate prin Votul Publicului, au revenit, în ordine, editurilor: Humanitas, RAO şi Nemira, în timp ce Editura RAO a câştigat premiul pentru "Cea mai râvnită carte a târgului", stabilit tot prin Votul Publicului, volumul "Biblia pierdută" de Igor Bergler. 

La Trofeele Presei, pe secţiunile publicaţii, radio, TV, online şi agenţii de presă, trofeele au fost acordate astfel: la secţiunea publicaţii – cotidianul "Adevărul"; radio – Gold FM; la TV – postul Pro TV, în timp ce la agenţii de presă premiul a revenit Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES (pe baza monitorizării Rador). 

Premiul de Excelenţă a fost acordat Editurii Cartier, pentru abnegaţia cu care, alături de alte edituri basarabene, ţine sus steagul pieţelor de carte din România şi Republica Moldova, iar Premiul Educaţia – Academiei de Studii Economice din Bucureşti. 

Premiul pentru traducere "Antoaneta Ralian", acordat pentru traducere dintr-o limbă străină în limba română, a revenit lui George Volceanov, pentru traducerea din limba engleză a romanelor "Ochii doamnei mele" şi "Moartea la Deptford" de Anthony Burgess – Editura Humanitas Fiction; premiul acordat unei traduceri din română într-o limbă străină a revenit Ruxandrei Cesereanu pentru proiectul "Moods & Women&Man& Once Again Moods. An Anthology of Conteporary Romanian Erotic Poetry", publicat la Editura Tracus Arte. 

Totodată, Premiul Miss Lectura a revenit Emanuelei Ivan.

Sursa: Agerpres