Aproape un milion de români au primit indemnizaţiei sociale pentru pensionari. Numărul total al beneficiarilor indemnizaţiei sociale pentru pensionari a fost de 922.626 persoane în luna august. Dintre acestea 792.571 erau pensionari din sistemul public. Unnumăr de 130.055 erau pensionari proveniţi din fostul sistem de pensii al agricultorilor, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).

În cazul pensionarilor din sistemul public, valoarea medie a indemnizaţiei suportate de la bugetul de stat a fost de 304 de lei. Cele mai mari valori au fost înregistrate în judeţele Cluj – de 353 lei, Bistriţa-Năsăud (347 lei) şi Hunedoara (344 lei).

Cei mai mulţi beneficiari ai acestei indemnizaţii erau în Bucureşti – respectiv 34.800, şi în judeţele Suceava (32.332 pensionari), Iaşi (28.649) şi Dolj (27.654).

Ce s-a întâmplat cu pensionarii agricultori

În ceea ce priveşte pensionarii agricultori, indemnizaţia socială medie suportată de la bugetul de stat a fost de 156 de lei, valoarea ce mai mare fiind înregistrată în Bucureşti (între 180 lei şi 247 lei, în funcţie de sector) şi în judeţele Ilfov – de 259 lei şi Gorj (232 lei).

Potrivit sursei citate, numărul cel mai mare de beneficiari din rândul pensionarilor agricultori se înregistra în judeţele Iaşi (8.942 persoane), urmat de Dolj (8.586) şi Botoşani (8.188).

Românii o vor duce din ce în ce mai greu. Urmează o perioadă cruntă pentru toată lumea. Specialiștii avertizează că prețurile vor sări în sus. Cei mai afectați vor fi românii cu venituri mici și pensionarii. La ce să ne așteptăm spun chiar analiștii economici.

Pensionarii vor fi cei mai loviți. Prețurile care și așa au crescut, vor exploda în scurt timp. Asta pentru că scumpirile la energie și gazele se vor resimți și în prețurile tuturor celorlalte produse pe care le consumă românii. De altfel, inclusiv Institutului Național de Statistică a recunoscut scumpirile la alimente. Produsele de bază s-au scumpit în ultimul an cu aproape 3 la sută, confirmă datele oferite de institut.