Proiectul, a cărui denumire a fost schimbată din Jackob Park în Estic Park, este dezvoltat prin intermediul firmei Eagle Development Estate şi a fost lansat oficial încă de dinainte de criza imobiliară. Reprezentanţii companiei au anunţat că vor finaliza în primăvara trecută primul imobil din complex, care include 125 de apartamente, însă lucrările abia acum se apropie de final. Investitorul spune că a reuşit să vândă până acum 70% din primul bloc.

ILDC a cumpărat încă din 2007 terenul de 5,4 hectare de pe malul lacului Dobroeşti, unde se dezvoltă proiectul. Până acum, compania israeliană a investit peste 26 mil. euro în Pantelimon, din care circa 6 mil. euro în construcţia primei clădiri. Dezvoltarea a fost realizată din surse proprii şi o linie de credit acordată de Libra Bank.

În total, Estic Park este prevăzut să includă aproximativ 1.500 de locuințe, dezvoltarea proiectului urmând să se facă în patru etape principale, pe durata unei perioade de şase ani. Dezvoltarea întregului proiect presupune o investiţie estimată la 94 mil. euro.

Al doilea imobil, care presupune o investiţie de 6 mil. euro, va cuprinde 103 apartamente şi are ca termen de finalizare sfârşitul anului viitor. Spre deosebire de primul bloc, acesta va include şi apartamente de patru camere, care reprezintă 20% din ofertă.

„Având în vedere că în acest moment apartamentele din Estic Park sunt la un preţ mediu de 1.000 euro/mp util, iar amplasamentul este unul atractivă, ne aşteptăm ca ritmul vânzărilor să crească şi mai mult în ultimele luni ale anului”, a declarat Alina Verdeaţă, ,mnaging partner în cadrul Coldwell Banker Real Estate, agentul de vânzări al proiectului.

Preţurile de vânzare ale apartamentelor în această faza a proiectului, pornesc de la 44.600 de euro pentru un apartament cu două camere, cu o suprafaţă utilă totală de 45 mp, 53.500 euro pentru un apartament cu două camere, cu o suprafaţă utilă totală de 53 mp, şi 78.600 euro pentru un apartament cu trei camere, cu o suprafaţă utilă totală de 72 mp, preţ în care clientul primeşte cadou şi un loc de parcare subteran. Preţurile nu includ TVA de 5%.

 

Primul bloc include 140 de locuri de parcare, dintre care 57 sunt parcări subterane şi 83 sunt parcări supraterane. Preţul unui loc de parcare subteran este de 4.900 euro + TVA, iar al unui loc de parcare suprateran este de 2.900 euro + TVA, în cazul apartamentelor cu două camere acesta fiind inclus în costul locuinţei. 

ILDC, cu activităţi în domeniul media şi cel al investiţiilor imobiliare, este cotată la Bursa din Tel Aviv din anul 1953. Yaakov Nimrodi este preşedintele onorific al ILDC şi principalul acţionar al companiei. Colonel în armata israeliană (în rezervă din 1969), el a condus operaţiunile Mossad din Teheran între 1955 şi 1959. Ulterior, până în 1969, el a fost ataşat militar şi şeful delegaţiei Ministerului Apărării din Israel în Iran.