În anul 2014, un grup de 22 de companii, cunoscute sub denumirea de "cartelul cârnaţilor", au fost amendate cu 338 milioane de euro de către Consiliul Concurenţei din Germania pentru că s-au înţeles între ele să stabilească preţurile. 

Patru din cele 22 de companii urmează să conteste marţi amenzile impuse la tribunalul regional din Düsseldorf, vestul Germaniei, care le va examina argumentele începând cu ora 08:30 GMT şi "cel puţin 40 de zile până în luna mai". Producătorii de produse de carne Heidemark Maesterkreis, Wiesenhof, Franz Wiltmann şi Rügenwalder Mühle resping acuzaţiile că au participat la "cartelul cârnaţilor" şi refuză să plătească partea de 22,6 milioane de euro care le revine din amenda totală. 

Alte 11 firme implicate în acest dosar au acceptat să plătească penalităţile de aproximativ 71 de milioane de euro. În schimb, restul companiilor au restructurat pur şi simplu 238 de milioane de euro din amenda totală, adică 70% din suma iniţială, profitând de o portiţă legală conform căreia firmele mamă nu sunt responsabile de amenzile impuse unei subsidiare dacă acea subsidiară a încetat să mai existe. 

Deşi consumul a scăzut în ultimii ani, germanii consumă, în medie, aproximativ 60 de kilograme de carne anual, iar cârnaţii şi carnea procesată reprezintă aproximativ jumătate din această cifră, adică echivalentul unui hot dog pe zi. (Sursa: Agerpres)