‘În conjunctura actuală, în care s-a anunţat reducerea numărului de trenuri cu 18% până la sfârşitul acestui an, oamenii se tem că-şi vor pierde locurile de muncă. De asemenea, greva spontană de astăzi (miercuri – n.r.) este determinată şi de întârzierea repetată a plăţii salariilor’, a afirmat Bogdan Hossu.
Potrivit acestuia, reducerea cu 18% a numărului de trenuri va avea drept consecinţă diminuarea semnificativă a personalului care lucrează în cadrul CFR Călători.
Mai mulţi angajaţi de la CFR Braşov au intrat miercuri în grevă spontană nemulţumiţi că nu şi-au luat salariile de mai mult timp, potrivit liderului sindical Mişcare Comercial CFR Braşov, Alexandru Lorincz, citat de Realitatea TV.
‘Oamenii protestează în curtea depoului de la CFR Braşov dar ei sunt dispersaţi şi în alte zone din ţară. Salariaţii sunt nemulţumiţi de faptul că nu şi-au luat salariile de mai mult timp dar au şi alte revendicări care puteau fi rezolvate de Guvern foarte simplu şi repede. Este vorba de nişte permise care dădeau acces la trenuri pentru navetă în vederea deplasării în interes personal şi care ni s-au luat în mod abuziv de Guvernul Boc pentru că au introdus în legislaţia de buget un paragraf prin care oamenii trebuiau să plătească impozite şi taxe pe aceste permise’, a declarat, la Realitatea TV, Alexandru Lorincz.
Potrivit sursei citate, vina pentru această situaţie o poartă toate guvernările începând din 1998.
Sursa: Agerpres