O data cu expansiunea sa, Carrefour si-a intensificat activitatea in domeniul social, cultural si in ceea ce priveste mediul inconjurator.

Unul dintre partenerii nostri cei mai importanti in dezvoltarea proiectelor sociale este Samusocial Romania, cu care am inceput colaborarea inca din 2006.

“In tot acest timp am sustinut si vom continua sa ne implicam in proiectele Samusocial pentru a participa activ la imbunatatirea vietii sociale in segmentul de populatie vizat de organizatia internationala.” (Andreea Mihai, Director Marketing, Carrefour Romania).

“Carrefour Romania a venit in intampinarea nevoilor de baza si nu numai ale beneficiarilor nostri prin sustinerea catorva proiecte pe care le desfasuram: Centrul de zi, Spatiul de igiena si Grupul creativ educational.

Datorita Centrului de zi, persoanele adulte fara adapost au posibilitatea sa primeasca asistenta medicala, sociala si psihologica, intr-un spatiu intim, securizat fata de cel pe care il ofera strada. In unele cazuri, Centrul de zi reprezinta pasul catre o noua viata, prin redobandirea propriei identitati.

Nu este suficient sa-i gasesti unui om identitatea si nici nu va putea fi integrat in societate daca necesitatea primara de a se imbaia nu poate fi satisfacuta. Astfel ca, datorita Spatiului de igiena, beneficiarii isi regasesc o parte din demnitatea si respectul fata de propria persoana, fiind mai usor de consiliat in vederea reintegrarii sociale.

In urma orelor petrecute alaturi de asistentii sociali s-a constatat ca persoanele fara adapost au nevoie de un cadru in care sa-si exprime si sa-si dezvolte abilitatile. In acest sens, o data pe saptamana, timp de trei ore, in cadrul Grupului creativ educational acestia beneficiaza de soare, lumina si culoare, tratament prin care isi satisfac foamea emotionala si de relatie.

Asadar, sustinerea pe care ne-o ofera partenerul nostru, Carrefour Romania nu este numai materiala, ci si spirituala, pentru un grup populational care are nevoie de un astfel de ajutor. Speram ca si pe viitor, Carrefour Romania sa fie alaturi de organizatia Samusocial si implicit de beneficiarii sai”, a declarat Directorul executiv al Samusocial din Romania, Mirela Alexe.

Sustinem deci activ proiecte precum: “Centrul de zi”, “Spatiul de igiena”, “Grupul creativ educational”,  prin intermediul carora oameni fara casa beneficiaza de conditii umane de viata si primesc o sansa la reintegrarea in societate. Efectele acestor actiuni sociale se pot vedea la nivelul infrastructurii sociale si suntem onorati ca suntem parte din tot acest fenomen.

Mai mult, prin intermediul Fundatiei Internationale Carrefour ne-am angajat sa sustinem proiecte (“Atelierul de reinsertie socio-profesionala”) propuse de Samusocial pentru a participa la imbunatatirea calitatii vietii in primul rand, insa si pentru a mobiliza opinia publica, in momentul in care aceste proiecte sunt vizibile si rezultatele sunt favorabile unor persoane fara sperante de viata mari, intr-o prima faza.

Samusocial este o organizatie internationala cu o intensa activitate in domeniul social, un partener puternic pe care l-am ales sa-l sustinem in intentiile umanitare de a influenta pozitiv viata unui numar considerabil de persoane.