Retailerul francez Carrefour, prezent şi în România, va înfiinţa în acest an o instituţie de credit care va desfăşura activităţi în Franţa, Italia, Spania şi Belgia, a anunţat, vineri, conducerea grupului. Carrefour are, deja, operaţiuni, în domeniul serviciilor financiare.

„Intenţionăm să profităm de noul statut bancar european şi să integrăm în 2010 toate serviciile noastre financiare într-o singură bancă”, a declarat directorul financiar al Carrefour, Pierre Bouchut.

Grupul vizează reduceri de costuri prin înfiinţarea unei instituţi bancare, dar şi extinderea serviciilor prin acordarea de credite ipotecare sau atragerea de depozite.

În prezent, Carrefour desfăşoară operaţiuni de servicii financiare în 15 ţări, inclusiv prin carduri de credit, acordarea de împrumuturi sau asigurări.

Venitul net din activităţi financiare a fost de 834 de milioane de euro în 2009, în creştere cu 9% faţă de anul anterior, în timp ce profitul operaţional pe acest segment a scăzut cu 12%, la 305 milioane de euro.

Grupul avea, la finele lui 2009, un portofoliu de împrumuturi în valoare de 5,3 miliarde de euro.

SURSA: Mediafax