Compania franceza Carrefour a anuntat ca va investi pana la 100 milioane de dolari in dezvoltarea de hipermarketuri in zona de sud a Rusiei, primul magazin urmad sa fie inaugurat in 2009. Investitia de 100 milioane de dolari va fi destinata dezvoltarii pe piata ruseasca in termen de 5 ani.

Carrefour si-a anuntat deja intrarea pe piata din Rusia si va inaugura pana la finele anului in curs primele hipermarketuri in Moscova si regiunea Krasnodar. De asemenea, compania franceza isi va face intrarea si pe piata din Bulgaria pana la sfarsitul lui 2008.

In ceea ce priveste dezvoltarea afacerilor in Rusia, Carrefour ar putea prelua lantul local de magazine Lenta. Acesta este estimat la o valoare de 2 miliarde de dolari, in aceasta suma fiind incluse si datoriile de 500 milioane de dolari.

Carrefour a inregistrat in prima jumatate a anului in curs o crestere a profitului net pana la 750 milioane de euro, de la 741 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut. Compania a anuntat o data cu rezultatele pentru primele sase luni din 2008 si mentinerea estimarilor pentru intreg anul.

Sursa: The Moscow Times