Consiliul de Administraţie  al companiei va întocmi şi depune la ASF un plan de redresare financiară şi proiectiile financiare pentru următorii trei ani, cu modalităţile concrete şi termenele de îndeplinire a măsurilor planificate, se arată într-un comunicat transmis de Carpatica Asig.

"Decizia ASF vine ca urmare a reevaluării datelor înregistrate în baza contractului de reasigurare Quota-Share, încheiat cu Hannover Re in 2012, care a determinat reevaluarea modalităţilor de calcul a marjelor de solvabilitate, fondului de siguranţă, indicatorului de lichiditate, rezervelor tehnice şi activelor care acoperă aceste rezerve", menţionează comunicatul.

Din reevaluarea făcută împreună cu ASF a rezultat că la 31 martie 2014 indicatorul de lichiditate era 0,84 (subunitar), valoarea activelor admise acoperea 64,3% din rezervele tehnice brute, iar marja de solvabilitate disponibilă era sub cea minimă.

Planul de redresare şi proiecţiile financiare ce vor fi prezentate ASF includ: estimarea cheltuielilor de achiziţie şi administrare; bugetul de venituri şi cheltuieli; bugetul anual; bilanţul previzionat; estimarea resurselor financiare care ar acoperi obligatiile asumate şi care determină solvabilitatea minima.

"Decizia ASF nu influenteaza activitatea si operatiunile curente ale Carpatica Asig, care vor continua in mod normal. Compania isi onoreaza si isi va onora la termen obligatiile fata de clienti, parteneri si furnizori", afirma comunicatul citat.