Potrivit Biroului de Statistica de la Chisinau, in august 2008, comparativ cu iulie 2008, indicele preturilor de consum a crescut in medie cu 0,7 la suta, fiind influentat in special de  cresterea tarifelor pentru prestarea serviciilor catre populatiei.

De asemenea, de la inceputul anului indicele preturilor de consum a inregistrat un salt de sase procente, cele mai mari cresteri inregistrandu-se la capitolele „carne si produse din carne” si „transportul de pasageri”.

Astfel, potrivit sursei citate, in perioada ianuarie-august a.c. preturile la carne si produse din carne au crescut cu aproape 30 de procente, respectiv cu 28,8%, fata de 9,7 procente in aceeasi perioada a anului trecut.

La transportul de pasageri cresterea a fost si mai accentuata comparativ cu anul anterior, respectiv de 20,7% in perioada ianuarie-august 2008 fata de 0,8% in perioada ianuarie-august 2007.

In ceea ce priveste nivelul anualizat al inflatiei, respectiv august 2007 – august 2008 acesta a ajuns la 11,7% iar analistii de la Chisinau estimeaza ca va depasi 14 procente la sfarsitul anului. 

Sursa: Biroul National de Statistica al Moldovei