Vânătoarea de la Balc s-a încheiat, duminică, în jurul orei 12.00, fiind împuşcaţi aproximativ 130 de mistreţi, carnea acestora urmând să fie dată unor cămine de copii şi de bătrâni, transmite corespondentul Mediafax.

Şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, Dr. Mircea Gelu Budău, a declarat, duminică, pentru corespondentul Mediafax, că vânătoarea de la Balc s-a încheiat. Acesta s-a deplasat, duminică, la Balc, fiind invitat să participe la fotografia de grup făcută de omul de afaceri Ion Ţiriac cu prilejul fiecărei vânători.

„Vânătoarea s-a încheiat. În cele două zile, s-au împuşcat aproximativ 130 de mistreţi, iar la ora 12:00 a fost făcut şi tabloul vânătorilor, cu toţi invitaţii. Carnea ca atare, după ce va fi controlată de medicii DSVSA atât sub raport de trichineloză, cât şi de pestă, va pleca la cămine de bătrâni şi de copii, în cazul în care analizele vor fi corespunzătoare”, a spus Budău.

Potrivit datelor furnizate de Aeroportul Oradea, o parte dintre oaspeţii omului de afaceri Ion Ţiriac vor porni spre casă de pe acest aeroport cu trei avioane duminică după-amiază, două curse fiind programate să plece la ora 15:00, iar o a treia în jurul orei 17:00.

29 de vânători, 100 de gonaci, 130 de „victime”

Primii invitaţi ai omului de afaceri Ion Ţiriac la vânătoarea de la Balc au ajuns, vineri după-amiază, pe Aeroportul din Oradea, printre aceştia numărându-se şi Elan Schwartzenberg.

Omul de afaceri Ion Ţiriac, însoţit de câţiva invitaţi, a venit cu avionul până la Debrecen, în Ungaria, iar de acolo până la Balc cu maşina.

Sâmbătă, invitaţii omului de afaceri Ion Ţiriac la partidele de vânătoare de la Balc au participat la două „goane”, iar cea de-a treia era programată pentru prima parte a zilei de duminică.

Potrivit localnicilor, la vânătoare au participat 29 de vânători şi aproximativ 100 de gonaci. Participanţii la partidele de vânătoare organizate de Ion Ţiriac în ultimii cinci ani la Balc sunt persoane influente din lumea afacerilor şi a politicii. Omul de afaceri Ion Ţiriac a renunţat, în 2009, la fondul de vânătoare de la Balc, cu o suprafaţă de 10.224 de hectare, păstrând complexul cinegetic, care are 1.157 de hectare.