Carmen Iohannis nu vrea să se pensioneze anul acesta

Carmen Iohannis nu va ieși la pensie în acest an, deși ar fi avut posibilitatea să o facă dacă ar fi dorit. Prima doamnă a României nu va împlini vârsta de 65 de ani până la data de 1 septembrie 2024, astfel încât legea îi permite să continue activitatea didactică. Ea nu a depus încă dosarul de pensionare la Inspectoratul Școlar și a exprimat dorința de a rămâne profesor încă pentru un an.

Conform informațiilor furnizate de reprezentanții din domeniul educației, soția președintelui Klaus Iohannis va preda limba engleză în următorul an școlar la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu.

„Având în vedere că doamna Iohannis nu împlinește vârsta de 65 ani până la data de 01 spetembrie 2024, acesta și-a exprimat opținuea de a ramâne în activitate ca titular până la împlinirea vârstei de 65 de ani, în perioada prevăzută de calendarul mobilității personalului didactic”, au anunțat reprezentanții ISJ Sibiu.

Carmen Iohannis, cu o experiență de peste 30 de ani în învățământ, a ales să continue să fie aproape de elevii săi și să nu întrerupă cariera la catedră. În plus, în calitate de dirigintă la clasa a X-a, soția președintelui va rămâne cel mai probabil să predea până când își va încheia activitatea cu elevii la finalul ciclului educațional.

Klaus Iohannis, Carmen Iohannis
SURSA FOTO: Facebook, Nicolas Cojocaru

Prima doamnă a României nu a împlinit încă vârsta de 65 de ani

Prima doamnă a României, născută pe 2 noiembrie 1960, a decis să continue să predea în învățământ.

Potrivit articolului 31 alineatul (4) din Metodologia – cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în anul școlar 2024-2025, cadrele didactice titulare de sex feminin care îndeplinesc condițiile prevăzute la alineatul (3) litera a), precum și cele care au fost reîncadrate în funcția de personal didactic de predare în anul școlar 2023-2024 sub condiția suspendării pensiei pe durata reîncadrării, și care nu împlinesc 65 de ani până la data de 1 septembrie 2024, au opțiunea de a opta, în scris, fie pentru menținerea în activitate ca titular până la împlinirea vârstei de 65 de ani conform prevederilor articolului 229 alineatul (2) din Legea nr. 198/2023, cu modificările ulterioare, fie pentru pensionare începând cu data de 1 septembrie 2024.

Opțiunea trebuie adresată, în scris, consiliului de administrație al unității de învățământ, conform calendarului stabilit. Cadrele didactice titulare de sex feminin care aleg să rămână în activitate ca titular până la împlinirea vârstei de 65 de ani beneficiază de toate drepturile personalului didactic titular.