Compania Naţională de Investiţii a reluat procedurile de achiziţie pentru restaurarea Cazionului din Constanţa după ce ce instanţa a respins contestaţiile unor firme date afară din licitaţia derulată anul trecut. Mai exact, oficialii CNI au relansat licitaţia de proiectare şi renovare a clădirii Cazinoului din Constanţa. Potrivit anunțului de licitație, lucrările de renovare a Cazinoului din Constanța costă circa 31,6 milioane de lei, fără TVA, din care cheltuieli diverse și neprevăzute aferente execuției lucrărilor sunt de aproximativ 5,26 milioane de lei.

Compania Naţională de Investiţii investeşte cei aproximativ 7 milioane de euro în lucrări de renovare a clădirii, lucrări de restructurare și servicii de proiectare tehnică pentru construcția de lucrări publice. Servicii de proiectare şi asistenţă tehnică sunt evaluate la 1,7 milioane lei, cheltuielile pentru investiţia de baza – 24,6 milioane lei, organizare de şantier – 44.000 lei lei, cheltuieli diverse şi neprevăzute aferente activităţii de proiectare (20% conform HG 28/2008)-340.377 lei şi cheltuielile diverse şi neprevăzute aferente execuţiei lucrărilor (20% conform HG 28/2008) -4.920.386 lei
    
În anunț se precizează că ofertanții trebuie să demonstreze că au realizat o medie a cifrei de afaceri, în ultimii 3 ani 2013-2015, de cel puțin 52,6 milioane de lei. Termenul limită de depunere a ofertelor este 27 iunie, iar licitaţia va avea loc în aceeaşi zi. Durata contractului este de 84 de luni de la data atribuirii, din care 3 luni proiectare, 21 luni execuţie şi 60 luni garanţie de bună execuţie. Ofertanţii pot vizita amplasamentul pentru a evalua cheltuiala, datele necesare pregătirii şi elaborării ofertei.

Cazinoul din Constanţa este în paragină de câțiva ani după ce Primăria Constanța și Ministerul Dezvoltării nu au alocat fonduri pentru reabilitarea clădirii. În 2011, primăria Constanţa inteționa să vândă Cazinoul din Constanța. Tot în 2011, fostul ministru al dezvoltării, Elena Udrea, a anunțat preluarea Cazinoului. În 2012, Cazinoul din Constanța a revenit în administrarea primăriei, iar anul trecut, clădirea a fost transferată în administrarea CNI.

Te-ar putea interesa și: