'Pentru apartamentele noi de două camere, cele mai mici preţuri mediane solicitate se înregistrează în Crângaşi. Astfel de unităţi disponibile la vânzare în ansamblurile rezidenţiale de aici au suprafeţe utile de 45 – 69 de metri pătraţi şi au un preţ median solicitat de 1.157 de euro pe metru pătrat util. La o distanţă de preţ de doar 45 de euro se află apartamentele de două camere din Pipera, disponibile în peste 10 ansambluri rezidenţiale. În această zonă, suprafeţele utile variază între 43 şi 73 de metri pătraţi', se arată în document. 

Potrivit acestuia, Pipera se regăseşte şi în topul celor mai ieftine apartamente noi de trei camere, cu un preţ median solicitat de 1.165 de euro pe metru pătrat util. Locuinţele tricamerale din această zonă dispun de suprafeţe utile generoase, situate între 69 şi 127 de metri pătraţi. 

'Locul doi este ocupat de Băneasa – Siseşti, unde un apartament de trei camere are o valoare medie de 1.249 de euro, raportată la metru pătrat util. Suprafeţele utile ale acestor tipuri de unităţi variază de la 55 la 108 metri pătraţi. La polul opus se află zona exclusivistă Primăverii, unde, în prezent, apartamentele de două şi de trei camere au preţuri mediane solicitate de 4.072, respectiv 4.159 de euro pe metru pătrat util. Pipera, zona cu unele dintre cele mai mici preţuri la apartamentele noi dintre zonele analizate, prezintă cele mai multe dezvoltări rezidenţiale din centrul, semicentrul şi nordul Bucureştiului. Aceasta reuneşte 20 de ansambluri, în care sunt dispuse 3.298 de unităţi locative', menţionează sursa citată. 

Studiul se bazează pe analiza preţurilor mediane solicitate pe metru pătrat util, fără TVA, pentru 668 de tipuri de apartamente de două şi de trei camere disponibile la vânzare în ansamblurile rezidenţiale din 26 de zone centrale, semicentrale şi de nord ale Bucureştiului (Pipera, Băneasa – Siseşti, Băneasa, Herăstrău, Aviaţiei, Floreasca, Primăverii, Aviatorilor – Kiseleff, 1 Mai, Victoriei, Dorobanţi, Lacul Tei, Calea Călăraşilor, Decebal, Unirii, Nerva Traian, Ultracentru, Moşilor, Iancului, Tineretului, Vitan, Dristor, Titan, Crângaşi, Grozăveşti, 13 Septembrie). Agerpres