Proprietarii de locuinţe cu cele mai mici pretenţii în materie de preţ sunt în cartierul braşovean Bartolomeu, unde pentru un metru pătrat de apartament se cere în medie 495 euro, se arată într-o analiză realizată de portalul de anunţuri imobiliare MagazinulDeCase, pe oraşele reşedinţă de judeţ: Bucureşti, Sibiu, Ploieşti, Constanţa, Cluj-Napoca şi Braşov.

Cartierul sibian Cireşica urmează în topul celor mai ieftine zone din ţară. Preţul mediu de strigare din acest cartier este de 560 euro/mp. În cartierele Sud, din Ploieşti, şi Zorilor, din Cluj-Napoca, proprietarii cer pentru un metru pătrat de apartament 800 de euro.

În Constanţa, cele mai ieftine apartamente se găsesc în cartierul CET, unde preţul mediu de strigare se învârte în jurul a 870 de euro/mp.

În cazul Bucureştiului, MagazinulDeCase a identificat proprietarii din Sectorul 5 ca având cele mai mici pretenţii, preţul mediu avansat de aceştia fiind de 1.040 euro/mp.

Analiza a fost realizată în perioada 15 martie – 15 aprilie 2010 pe baza anunţurilor publicate pe site-ul MagazinulDeCase.
0-50744-tabel.jpg