Cinci dintre cele mai bune zece spitale din lume pe diferite specializări sunt din SUA, trei sunt din Europa, iar două sunt din Asia, potrivit topului întocmit de healthcareglobal.com.

Topul conţine cele mai bune zece spitale din lume, în funcţie de specializări şi caracteristici precum pregătirea medicilor,  inovaţia în activitatea medicală,  turismul medical, recuperarea,  suprafaţa, condiţiile de spitalizare sau ecologia.

Iată topul celor mai bune spitale din lume, întocmit de heathcareglobal.com:

Cel mai bun spital din lume, sub toate aspectele studiate
Johns Hopkins Hospital, Baltimore, SUA


În ultimii 20 de ani, acest spital a fost pe primul loc în topul spitalelor realizat de US News şi World Report, pentru că are cei mai buni medici, cel mai bun sistem de învăţare pentru rezidenţi şi cele mai bune departamente de cercetare şi inovaţie.
Johns Hopkins este primul spital din lume în care s-a realizat o operaţie de schimbare de sex şi este locul în care s-au descoperit enzimele restrictive, folosite în laboratoare de cercetare pentru a tăia şi a recombina ADN-ul, descoperire care a câştigat un premiu Nobel pentru ştiinţă. Acest spital este în top cinci spitale în ceea ce priveşte 15 din cele 16 specializări pe care le are personalul, printre care ginecologie, neurologie, neurochirurgie, urologie şi reumatologie.
Care sunt tarifele la cel mai bun spital din lume? O naştere normală costă 10.413 dolari, în timp ce o cezariană costă 16.291 de dolari. O hemoleucogramă completă costă 327 de dolari, iar o transfuzie costă 3.212 dolari. Mai multe tarife găsiţi AICI.

Cel mai mare spital
Cris Hani Baragwanath, Johannesburg, Africa de Sud

Acest spital are 172 de clădiri cu 2.964 de paturi, 5.000 de angajaţi şi deserveşte 3,5 milioane de oameni din zona Soweto din Africa de Sud.

accesul la cele mai noi tratamente
Clinicile şi spitalele Stanford

Acestea sunt primele clasate în lume în ceea ce priveşte tratamentele medicale inovatoare şi premierele medicale. De pildă, aici a fost realizat primul transplant de plămâni şi primul transplant de inimă la un adult, din lume.

Cel mai bun spital pentru copii
Spitalul Great Ormond Street, Londra, Marea Britanie

Fondat în 1852, acesta a fost primul spital dintr-o ţară vorbitoare de limba engleză destinat numai copiilor.

Cel mai bun centru oncologic
Centrul de Oncologie al Universităţii Texas, Houston, SUA

A fost desemnat cel mai bun spital din lume pentru pacienţii cu cancer în ultimii şapte ani, datorită investiţiilor fabuloase pe care le face pentru descoperirea de noi tratamente pentru această boală, de 547 de milioane de dolari anual.

Cel mai bun spital universitar pentru tinerii medici
Harvard Med, Boston, SUA


Este renumită pentru calitatea învăţământului medical, garantată şi de bugetul anual alocat de unitate pentru ca tinerii medici să lucreze cu tehnologie de ultimă generaţie, de 600 de milioane de dolari.

Cel mai ecologic spital
Karolinska, Stockholm, Suedia

Este unul dintre cele mai ample proiecte de construcţii din Europa, iar lucrările de renovare la clădirea veche de 40 de ani au costat 1,8 miliarde de euro. Spitalul va fi deschis în 2016, sub titulatura de cel mai ecologic spital universitar din lume, iar jumătatea din energia pe care o va folosi va fi produsă de turbine eoliene şi panouri solare.

Cel mai bun spital pentru recuperare
The Priory, Marea Britanie

Frecventat de vedete şi milionari, acest spital este cel mai bun loc de recuperare din lume. Are peste 60 de centre în toată ţara şi oferă tratament de prim-rang pentru vindecarea dependenţelor şi a afecţiunilor mentale. După ce au părăsit acest centru, 96% dintre pacienţi au spus că sunt foarte satisfăcuţi de
serviciile de care au beneficiat.

Cel mai bun centru pentru turism medical
Spitalul Internaţional Bumrungrad, Bangkok, Thailanda

Aceasta este una dintre cele mai faimoase destinaţii pentru cei care caută tratament medical în altă parte decât ţara de origine, iar condiţiile de cazare
aici rivalizează cu cele dintr-un hotel de cinci stele. În acest spital vin anual 400.000 de străini să se trateze, motiv pentru care spitalul are şi propria
sa agenţie de turism care asigură extinderea vizelor sau traducători pentru pacienţi.
Cel mai luxos spital
Centrul Medical Cedars Sinai Medical, Los Angeles, SUA

Acest spital este foarte popular printre vedete. Etajul opt găzduieşte 32 de rezerve de lux, cu vedere către Hollywood şi costă 912 dolari pe noapte. Pacienţii pot admira în convalescenţă tablouri originale de Picasso şi pot savura mâncare preparată de bucătari renumiţi. Totdată, există patru rezerve care sunt solicitate de vedetele care vor fi mame, cu mult înainte de a naşte.
Topul este realizat de specialiștii în sănătate de la publicația web și revista Healthcareglobal.com, după ce au studiat alte clasamente întocmite la nivel mondial.