"Elveţia, Germania şi Franţa dispun de mediul cel mai atractiv pentru dezvoltarea industriei turismului", precizează WEF, în studiul său anual privind sectorul turistic.

Elveţia şi-a menţinut poziţia de lider anul acesta, în vreme ce Germania a urcat, de pe a treia pe a doua poziţie, iar Franţa de pe poziţia a patra pe a treia, dintr-un număr de 139 de ţări. Celelalte ţări care figurează în fruntea clasamentului sunt Austria, Suedia şi Statele Unite.

Primele ţări din acest clasament beneficiază ‘de un cadru de reglementări şi o economie favorabilă, împreună cu o infrastructură de prim ordin pentru transporturi şi turism’, a explicat Jennifer Blanke, economist WEF.

"După o perioadă de serioase dificultăţi economice, sectorul turistic înregistrează acum semne pozitive de reluare a creşterii, mai ales în statele emergente ale Americii Latine, ale Asiei, în principal în China", apreciază un alt economist WEF, Thea Chiesa. Pentru a profita de această creştere, sectorul turismului trebuie totuşi să-şi modifice maniera de a opera, a mai estimat ea.
Sursa: Agerpres