Chiar dacă pare de necrezut, există o anumită specie de pești care ajunge să valoreze și peste 400.000 de dolari, potrivit Luxurycolumnist.

Costul exorbitant este, în general, determinat în funcție de cât de rar, unic sau frumos este peștele respectiv, dar și de faptul că unii au anumite caracteristici distinctive, transformându-i în adevărate capturi regale. Aceștia sunt cei mai scumpi pești din lume.

Platinum Arowana, peștele de aproape jumătate de milion de dolari

Cel mai scump pește din lume, Platinum Arowana, valorează mai mult de 400.000 de dolari. Este considerat monstrul acvariului datorită dimensiunilor sale mari, corpului metalic și dinților cu vârfuri mari. Se știe că oamenii plătesc sute de mii de dolari pentru a cumpăra unul dintre acești pești, care este renumit nu numai pentru frumusețea sa, ci și pentru creierul său. Culoarea sa frumoasă s-ar datora unei mutații genetice, care nu a făcut decât să-i sporească raritatea.

Platinum Arowana
SURSĂ: Dreamstime

Stingray cu buline ajunge și la 100.000 de dolari

Este vorba de o rândunică de mare de apă dulce și de o altă specie cu mutații genetice. Se spune că acest pește nu ar putea supraviețui în sălbăticie din cauza capului deformat. În captivitate, trebuie hrănit manual. Prețul său poate ajunge la suma de 100.000 de dolari datorită culorii închise, cu buline albe, care este o atracție pentru marile acvarii ale lumii.

Stingray cu buline
SURSĂ: Dreamstime

Peppermint Angelfish, unul dintre cei mai rari

Acest pește exotic se vinde pentru aproximativ 30.000 de dolari. Este un pește de apă adâncă cu dungi roșii și albe, care poate fi găsit în recifele tropicale și crește până la aproximativ 7 centimetri. Este atât de rar încât, din 2012, a putut fi văzut într-un singur acvariu comercial, Acvariul Waikiki de la Universitatea din Hawaii.

Peppermint Angelfish
SURSĂ: Dreamstime

Masked Angelfish

După cum sugerează și numele, acest pește pare să poarte o mască. ”Peștele mascat”, care valorează tot în jur de 30.000 de dolari, se găsește mai ales în jurul insulelor Hawaii. Habitatul său a fost supus interzicerii pescuitului comercial, astfel încât doar câteva exemplare ajung pe piața liberă. Acesta este motivul pentru care acești pești sunt atât de costisitori.

Masked Angelfish
SURSĂ: Dreamstime

Bladefin Basslet poate fi achiziționat cu 1000 de dolari

Cu doar 1000 de dolari, Bladefin Basslet este unul dintre cei mai colorați pești care se găsesc în Caraibe, mai ales în largul coastei Curacao. Este ușor de îngrijit, dar greu de pescuit. Motivul rarității și prețului său ridicat este că are dimensiuni foarte mici și este greu de prins. Acest pește ale cărui culori pot varia de la alb la portocaliu, este unul dintre cei mai căutați, mai ales de colecționari.

Bladefin Basslet
SURSĂ: Dreamstime