Sean Connery a făcut cei mai mulți bani în box office-ul US, respectiv 2,214m $. Filmele lui Connery, în număr de 6, au fost, de asemenea, cele mai apreciate de critici.

Actorul a jucat pentru prima oară rolul agentului 007 în pelicula Dr. No, în 1962, ca apoi să interpreteze același rol până în 1983. Favoritul lui Connery din seria Bond a fost From Russia with love, unul dintre filmele pe care critica le-a lăudat cel mai mult din întreaga serie. 

Roger Moore a jucat în cele mai multe filme din seria Bond. Acesta a obținut locul 2 în box office-ul US, cu 1,206m $.

 

Este al treilea actor care l-a interpretat pe celebrul agent secret James Bond, în șapte filme apărute între anii 1973 și 1985. L-a interpretat prima dată în 1973, într-un film elogiat de critici şi primit cu entuziasm de spectatori – ”Live and Let Die”. Roger Moore a fost invitat să joace acest rol, după ce Sean Connery s-a retras definitiv din franciza ”James Bond”, 

Roger a avut prilejul de a fi protagonistul a două dintre cele mai apreciate lungmetraje din această serie cinematografică – ”Live and Let Die” şi ”Spy Who Loved Me. Atunci când s-a retras din seria ”James Bond”, în 1985, Roger Moore avea vârsta de 58 de ani. Actorul a murit anul acesta, la vârsta de 89 de ani.

 

Daniel Craig l-a jucat pentru prima dată pe agentul 007 în anul 2006, în „Casino Royale“. Actorul britanic este prezent în box office-ul US cu 975m $. În același timp, cele 4 filme din seria Bond, în care acesta a jucat, sunt pe locul al doilea în preferatele criticilor.

Craig a jucat în cele mai profitabile filme ale seriei – „Skyfall“, care au generat încasări de peste 1,1 miliarde de dolari pe plan mondial, mai mult decât oricare alt film cu agentul 007. „Specte“ este al patrulea cel mai profitabil lungmetraj din istoria francizei.

El este primul Bond născut după moartea lui Ian Fleming, romancierul care l-a inventat pe spionul secret britanic.

 

Următorul actor de succes din seria Bond este Pierce Brosnan, deținând suma de 922m$. Actorul de origine irlandeză a jucat rolul lui James Bond în 4 filme. 

 

Timothy Dalton a jucat rolul lui James Bond de 2 ori și deținte 194m $, iar George Lazenby a fost James Bond o singură dată și deține 142m $.

                             Timothy Dalton

                                                                 George Lazenby