Victor Ponta evită să răspundă la întrebarea dacă este sau nu ofițer acoperit. Înainte de a fi liderul Pro România, fostul premier al țării a fost președinte al Partidul Social Democrat din 2010 până în 2015.

“Însă o scurtă incursiune în istoria nu foarte îndepărtată ne arată niște ițe destul de încâlcite țesute în jurul lui Ponta. Ițe în care apar Ilie Sârbu, socrul șefului Pro România, actualul Patriarh al BOR și chiar și Traian Băsescu. O legătură deslușită prin 2012 de fostul senator Valer Marian, care a dat, la acea vreme, publicităţii un material jurnalistic acuzator la adresa socrului primului ministru Victor Ponta, Ilie Sârbu. Un material în care atrăgea atenția asupra a două aspecte. Apartenenţa la DIE a lui Ilie Sârbu, unde ar fi fost ofiţer acoperit înainte de 1989, în formaţiunea „Cimitire” din „Unitatea Fantome” și plecarea în misiune în Occident (Roma, Italia) în 1985 cu căpitanul de vas Traian Băsescu (Anvers, Belgia) şi cu colegul de seminar Daniel Ciobotea (Geneva, Elveţia), actualul Patriarh al României. Bineînțeles că Ilie Sârbu a negat orice legătură cu securitatea, invocând un certificat eliberat de CNSAS în 2003, însă un certificat care nu este valabil. Iar în condițiile în care Victor Ponta este ginerele lui Sârbu, putem să punem din nou întrebarea: a fost sau nu racolat Victor Ponta de servicii? Și ca argumente în plus pentru această întrebare, adăugăm faptul că Silviu Predoiu, fost director al SIE, este consilierul lui Victor Ponta, că George Maior, fost director SRI, și care este acuzat că a folosit serviciul în scopuri politice, este nașul lui Victor Ponta, și că Gabriel Oprea îi este și el cumătru aceluiași Victor Ponta. În jurul lui Ponta sunt numai întrebări și răspunsuri fabricate și totuși, fostul premier navighează printre ele cu grație. Până când?”, notează national.ro.

Ponta a mai fost deputat de Gorj și copreședinte al Uniunii Social-Liberale. Acesta a fost trimis în judecată în 2015 fiind acuzat de fapte de corupție, respectiv pentru “fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani”, însă a fost achitat.