"Am urmărit cu nespus regret şi cu durere evenimentele tragice care se petrec în Republica Elenă în ultimele zile, afectând atât de grav şi de profund societatea grecească şi pe oamenii ei. Transmit tuturor profunda mea compasiune, iar celor care şi-au pierdut pe cei dragi le trimit condoleanţe şi le urez să aibă puterea de a trece dincolo de aceste momente tragice. Crucea Roşie română va face tot ce este în puterea organizaţiei, în timpul cel mai scurt posibil, să ajute Crucea Roşie elenă. Sunt, de asemenea, la curent cu eforturile remarcabile ale Uniunii Elene din România şi ale ministerelor Afacerilor Externe, al Apărării şi al Afacerilor Interne, pentru a ajuta Grecia şi pe oamenii ei", afirmă Custodele Coroanei, potrivit unui comunicat al Biroul de Presă al Casei Majestăţii Sale transmis joi.

Ea arată că în întreaga sa viaţă, ca şi în viaţa părinţilor săi şi a bunicii sale, regina-mamă Elena, Grecia a fost un punct de reper. 

"Cu atât mai mult, deci, întreaga Familie Regală a României este solidară cu poporul elen, în teribila încercare prin care trece, în aceste zile", spune Custodele Coroanei.