Care este marea pasiune a Reginei Elisabeta a II-a?

Majestatea sa, în vârstă de 95 de ani, a lipsit de la Royal Ascot pentru a doua oară în timpul domniei sale. Totuși, va urmări cu siguranță acest eveniment la TV, fiind dornică să vadă cum se descurcă caii ei. Din cauza îngrijorărilor apărute în urma pandemiei de coronavirus, Regina nu s-a prezentat la hipodromul Ascot, chiar dacă evenimentul este primul lucru notat în agenda sa, la fiecare început de an, potrivit informațiilor transmise de express.co.uk

În acest context, sursa menționată amintește de faptul că Regina Elisabeta a II-a este o mare iubitoare de cai și echitație, fiind proprietara a mulți cai de curse care participă la astfel de evenimente.

A câștigat mai mult de 7 milioane de lire în urma curselor

În 30 de ani de curse, Regine a câștigat mai mult de 7 milioane de lire, conform cifrelor obținute de myracing.com, un site englezesc de știri și sfaturi din domeniul călăritului care analizează informațiile Autorității britanice pentru cai.

Site-ul respectiv susține că Regina și caii acesteia au câștigat 452 de curse dintr-un total de 2.834, înregistrând astfel un procentaj de 15,9%. Informațiile respective au fost făcute publice în martie 2018, înainte de festivalul de curse Cheltenham, din Gloucestershire.

Dominic Celica, un reprezentant al site-ului din Marea Britanie, a explicat că Regina câștigat cei mai mulți bani în urma curselor în anul 2016, când a obținut 625 de mii de lire. Per total, Majestatea sa a câștigat aproximativ 7.559.000 de lire în urma investițiilor realizate din bani proprii, potrivit sursei menționate.

Totuși, Sean Trivass, un expert în curse, a explicat că Regina este un jucător destul de mic, comparativ cu alți giganți ai curselor. Expertul a subliniat și faptul că aceasta este motivată de o „dragoste adevărată” față de sportul respectiv și caii ei, ci nu de profitul financiar.

„O face din plăcere? 100% da. Nimeni nu ar face acest lucru pentru bani și sunt sigur că nu are nevoie de profit. Dragostea sa pentru cai nu poate fi pusă la îndoială. O singură privire la fața ei când caii încep să fugă îți va spune tot ce trebuie să știi. (…) Vine la întâlnirea de la Epsom Derby și Royal Ascot orice s-ar întâmpla și se spune că a început să călărească de la vârsta de 6 ani, înainte de a moșteni caii atunci când tatăl ei, Regele George al VI-lea, a murit în anul 1952”, a explicat Sean Trivass.

Sursă foto: Dreamstime