Carantină prelungită în Marea Britanie. Boris Johnson vine cu vești proaste pentru britanici

Marea Britanie va trebui să mai stea în carantină până la data de 19 iulie, deși inițial restricțiile trebuiau ridicate pe 21 iunie. În acest context, premierul Boris Johnson a declarat că după data de 9 iulie nu va mai fi nevoie de încă o prelungire a carantinei.

Potrivit premierului britanic, prelungirea carantinei va permite Marii Britanii vaccinarea completă a două treimi din populația adultă. Amintim că numărul cazurilor noi de coronavirus înregistrat în Marea Britanie a crescut simțitor din cauza variantei Delta, descoperită în India.

„Până pe 19 iulie, vizăm ca numărul celor care au primit rapelul să ajungă la două treimi din populația adultă”, a spus premierul britanic.

Ce se întâmplă în cazul prelungirii carantinei

Având în vedere decizia luată de Guvernul britanic, evenimentele sportive, barurile și sălile de cinema vor putea primi un număr limitat de oameni. În ceea ce privește cluburile de noapte, acestea vor rămâne în continuare închise.

În ceea ce privește nunțil și botezurile, numărul persoanelor care pot participa ar urma să nu mai fie limitat la 30.

Asociația patronală britanică a cluburilor de noapte a avertizat că va contesta în instanță orice prelungire a regulilor de carantină, insistând că impactul acestora asupra afacerilor este „catastrofal”. De asemenea, reprezentanții industriei ospitalității spun că întârzierea ridicării restricțiilor riscă să arunce în faliment mii de companii. Prelungirea restricțiilor afectează, de asemenea, și planurile de nuntă a mii de cupluri, notează BBC