Ne apropiem de jumătatea sezonului, și majoritatea echipelor din prima ligă engleză încep să arate pe unde se situează în raport cu ceilalți adversari. Nu există poziții în clasament cu adevărat consolidate. La momentul redactării, fiecare echipă are un avantaj de maxim 3 puncte față de următorii clasați. Cu toate acestea, putem identifica o diferență clară între câteva grupuri de echipe pe baza valorii lotului și a formei jucătorilor.

Pentru a întocmi clasamentul favoriților vom folosi 3 categorii de surse:

  • Oddschecker – cea mai respectată sursă de cote la nivel global.
  • Site-uri de specialitate – în special Goal.com, Sky și The Telegraph pentru actualizează periodic predicțiile și au jurnaliști specializați pentru majoritatea echipelor de top.
  • Cotele caselor de pariuri din România – mai precis pariurile antepost disponibile la câteva dintre cele mai bune site-uri de pariuri din România, recunoscute pentru calitatea cotelor – Betano, Unibet și Fortuna.

Cine va termina în Top 4

Așadar, după cum am menționat mai sus, Manchester City, Chelsea și Liverpool par cele mai în formă echipe din Premier League, și majoritatea specialiștilor spun că acestea vor forma top 3 la finalul sezonului.

Pentru al patrulea loc se luptă probabil 9 echipe deocamdată, cu Manchester United, West Ham și Arsenal favorite, urmate de Tottenham, Leicester, Brighton, Wolves, Everton și Crystal Palace. Pe parcursul sezonului se va reduce numărul de echipe cu șanse reale să termine în top 4, dar deocamdată diferența de puncte este mică, și fiecare dintre aceste echipe poate surprinde chiar și cele mai bune echipe din ligă.

Lupta pentru retrogradare

Am trecut acum în a doua jumătate a clasamentului. Aici vom avea un grup de 5 echipe care probabil vor evita retrogradarea, dar nu vor prinde locuri de competiții europene.

Southampton, Brentford, Leeds United, Aston Villa și Watford au șanse bune să scape de retrogradare, dar nu sunt complet în siguranță.

Newcastle, Burnley și Norwich City sunt momentan echipele cu cele mai slabe șanse în Premier League.

Cine va câștiga Premier League în 2021-22?

Am ajuns în sfârșit la cea mai importantă întrebare. Chiar dacă top 4 variază ușor de la sursă la sursă, momenta, echipa favorită este aceeași atât în rândul celor mai bune case de pariuri România, cât și pe Oddschecker sau pe site-urile de specialitate: Manchester City.

Am făcut o medie a cotelor pentru câștigarea Premier League, iar acestea sunt favoritele (la momentul redactării) pentru a termina sezonul în top 4:

  1. Manchester City / medie cote: 1.76 / Oddschecker: 1.80
  2. Chelsea / medie cote: 3.43 / Oddschecker: 3.25
  3. Liverpool / medie cote: 5.50 / Oddschecker: 4
  4. Manchester United / medie cote: 125 / Oddschecker: 150

Manchester City sunt așadar favoriții tuturor pentru câștigarea Premier League.

Multe se pot întâmpla într-un sezon, deci nimic nu este decis deocamdată, dar ce este sigur e că ne așteaptă o cursă extrem de interesantă în continuare.