"Premiul a fost acordat în cadrul Galei Premiilor pentru Excelenţă Euromoney 2018 pentru implementarea la nivel regional a unui program de social banking care urmăreşte să încurajeze şi să finanţeze întreprinderile socile şi să răspundă nevoilor grupurilor clasificate în mod tradiţional drept nebancarizate sau sub-bancarizate din regiunea ECE", precizează sursa citată. 

Potrivit Euromoney, pentru mulţi din regiune, sprijinul băncii a devenit de o importanţă vitală. 

"Premiul Euromoney este o recunoaştere binevenită a eforturilor pe care le-am depus pentru dezvoltarea programului de social banking în Europa Centrală şi de Est. Ceea ce înţelegem noi prin social banking merge dincolo de noţiunea de CSR, are rădăcini în istoria noastră fondatoare şi implică integrarea acestor eforturi în obiectivul nostru mai larg de promovare a prosperităţii şi încurajare a spiritului antreprenorial în regiune", a declarat Peter Surek, Director Social Banking în cadrul Erste Group. 

De la lansarea oficială a programului său de social banking în 2016, Erste Group a finanţat circa 2.000 de antreprenori aflaţi la început de drum şi aproape 400 de organizaţii nonprofit şi antreprenori care desfăşoară activităţi cu impact social. În plus, grupul bancar a acordat, prin intermediul subsidiarei sale de microfinanţare good. Bee Credit din România, aproape 10.000 de micro-împrumuturi în valoare de peste 70 milioane de euro în principal fermierilor din zonele rurale. Ca urmare a acestor eforturi, peste 4.000 de locuri de muncă au fost create în regiune. 

Erste Group colaborează, de asemenea, cu instituţiile financiare internaţionale pentru a oferi cele mai bune condiţii posibile pentru clienţii segmentului de social banking. Cel mai recent, Fondul European de Investitii (European Investment Fund – EIF) şi toate cele şapte subsidiare bancare ale Erste Group au semnat un Acord de Garantare a Antreprenoriatului Social pentru a oferi finanţare organizaţiilor sociale în cadrul Programului UE pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Inovare Socială (EaSI). Acest acord de garantare permite băncilor locale ale Erste Group sa acorde împrumuturi în valoare totală de 50 de milioane de euro pentru peste 500 de organizaţii sociale din pieţele în care acestea activează. 

Erste Group, o bancă puternic orientată spre retail, cu 16 milioane de clienţi în şapte pieţe din Europa Centrală şi de Est, a sprijinit dezvoltarea regiunii pe termen lung şi creşterea durabilă prin credite de peste 60 miliarde de euro acordate clienţilor de retail, antreprenorilor, întreprinderilor şi instituţiilor din sectorul public. 

Acordarea premiilor pentru Excelenţă Euromoney este decisă de către o comisie formată din jurnalişti cu experienţă ai publicaţiei, în baza unor propuneri detaliate primite de la participanţii la piaţă şi a unui amplu studiu privind pieţele bancare şi de capital din regiune, derulat pe parcursul unui an.