CEC Bank va intra în rândul băncilor care emit carduri cu cip. Potrivit unui comunicat al băncii, va începe în curând emiterea de astfel de carduri, pentru a se trece astfel la un nivel de securitate superior celui reprezentat de cardurile care au numai bandă electromagnetică, respectându-se astfel standardele internaţionale în materie.

De asemenea, aceste tipuri de carduri vor permite băncii să-şi diversifice serviciile prin încărcarea pe cip a mai multor tipuri de aplicaţii, precum cele de securizare dinamică, programe de loialitate etc. Toate produsele de tip card ale CEC Bank vor fi înlocuie în timp cu carduri cu cip, pe măsura expirării lor.

În plus, banca va permite clienţilor săi să-şi achite prin card, la bancomat, o serie de facturi de utilităţi, fără comision. Serviciul nu presupune preînrolarea utilizatorilor de card.

Pentru companii, CEC Bank oferă POS-uri (echipamentele necesare pentru acceptarea cardurilor la cumpărare), pentru care va practica tarife personalizate, în funcţie de profilul de activitate a fiecărui comerciant în parte.

În prezent, CEC Bank are în portofoliu 753.471 de carduri active, dintre care 704.572 sunt de debit şi 48.899 sunt de credit.

Deocamdată, în circulaţie mai sunt carduri cu cip emise de bănci precum BRD, ING Bank, Garanti Bank, ProCredit Bank, BCR, UniCredit Ţiriac Bank şi RIB.

Te-ar putea interesa și: