Românii care locuiesc în Germania vor primi o veste extrem de proastă, din partea cancelarului german Angela Merkel. Potrivit Dpa și Reuters, aceasta a decis, împreună cu liderii celor 16 landuri, prelungirea măsurilor de combatere a pandemiei noului coronavirus până cel puţin pe 20 decembrie.

De asemenea, Angela Merkel nu a exclus posibilitatea ca aceste măsuri să rămână în vigoare şi în luna ianuarie, informează agerpres.

„Numărul infectărilor rămâne la un nivel mult prea mare”, a declarat Merkel, precizând însă că restricţiile vor fi relaxate în timpul sărbătorilor de Crăciun.

Carantina din Germania a început în urmă cu aproape o lună de zile. Autorităţile germane au impus pe 2 noiembrie o carantină parţială pentru a putea ţine sub control un al doilea val de COVID-19 care a afectat o mare parte din Europa. Barurile şi restaurantele sunt închise, dar şcolile şi magazinele rămân deschise.

Ce reguli trebuie respectate

În ceea ce privește regulile pe care cetățenii țării trebuie să le respecte, cnform măsurilor convenite, întrunirile private vor fi limitate la cinci persoane din două familii începând cu 1 decembrie. De menționeat este faptul că, copiii în vârstă de până la 14 ani sunt scutiţi de aceste prevederi restrictive.

Reuniunile cu participarea a cel mult zece persoane, fără a lua în calcul copiii, vor fi permise de Crăciun pentru ca familiile şi prietenii să poată sărbători împreună.

Situația devine alarmantă în Germania. Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu noul coronavirus a crescut cu 18.633 şi a ajuns la un total de 961.320, conform datelor zilnice furnizate de Institutul Robert Koch pentru boli infecţioase. Miercuri au fost raportaţi cu 5.015 mai puţini bolnavi faţă de cifra record raportată vineri.

Cu toate acestea, numărul morţilor a crescut cu 410, ajungând la un total de 14.771, în creştere faţă de 305 decese în urmă cu o săptămână şi doar 49 pe 2 noiembrie, când a intrat în vigoare carantina parţială.