Președintele Klaus Iohannis a venit cu noi dezvăluiri, în plină pandemie de coronavirus. Aflat în vizită la Spitalul Fundeni din București, șeful statului a vorbit și despre eventuala carantinare a Capitalei.

Carantină generală în București?!

Numărul de noi infectări din București crește de la o zi la alta, iar localitățile învecinate cu Capitala au intrat rând pe rând în carantină. În acest context, șeful statului a vorbit și despre oportunitatea ca Bucureștiul să intre în carantină.

Aspectele economice sunt cele care par că deocamdată blochează această decizie a autorităților, deși Iohannis spune că în localitățile asupra cărora s-a luat o asemenea hotărâre efectele s-au văzut în două-trei săptămâni.

„Carantinarea este o măsură complexă de restricționare a circulației care permite controlul răspândirii pandemiei într-o localitate. Primele rezultate după carantinare au început să apară. Creșterea necontrolată a încetat.

Se mențin restricțiile până când numărul de infectări începe să scadă. E o măsură care și-a dovedit eficiența. Restricționările au un efect economic mare. Eperții recomandă unde se impune sau nu carantinarea. Sunt multe localități propuse pentru carantinare, dar într-un ritm scurt, 2-3 săptămâni, se revine la cifre ca la media națională”, a explicat Iohannis.

Sursa INQUAM / George Calin