"Am remarcat o atitudine bună la acest guvern faţă de capitalul românesc, dar perioada e scurtă", a spus vineri Ţepeş la emisiunea Capital Tv, difuzată de B1 şi moderată de Claudiu Şerban.

Horațiu Țepeș, care a primit distincția "Omul de afaceri al anului" îţi doreşte ca viitorii guvernanţi să continue în aceeaşi manieră, dar semnalează şi unele dezavantaje ale companiilor locale faţă de concurenţă.

"Impozitul pe profit este colectat şi de la companiile româneşti şi de la cele străine", a arătat Ţepeş, menţionând însă că firmele străine au posibilitatea să "şi-l regeleze", şi adăugând că "nu putem controla acest lucru".

Citiți și: Horațiu Țepeș, omul de afaceri al anului

Antreprenorul s-a referit şi la sistemul ajutoarelor de stat. "Este foarte bine că se acordă ajutoare de stat, dar sunt foarte puţine companii româneşti care au beneficiat de acest sistem", a afirmat Horaţiu Ţepeş.

"O economie poate fi independentă doar cu capital autohton. Companiile străine azi vin, mâine pleacă… vedem ce s-a întâmplat în China, unde odată cu apariţia crizei, companii din Statele Unite şi din vestul Europei s-au retras", a mai spus omul de afaceri.

Horaţiu Ţepeş a reușit să construiască una dintre afacerile cu cele mai mari creșteri din industria românească. Antreprenorul de numai 36 de ani este proprietarul Bilka, liderul pieței românești de țiglă metalică. Dacă anul trecut piața de profil a crescut cu 10%, compania a înregistrat o creștere de peste 40%, ajungând la afaceri de 191 milioane de lei. Anul trecut, compania a pus în funcțiune 10 noi linii de producție, iar numărul de angajați a crescut cu aproape 30%. În cei nouă ani de activitate, BILKA a acoperit peste 100.000 de case.

Citiţi şi:

Gala Premiilor Capital pentru “Excelenţă în Afaceri”: Cele mai bune companii din România