Ce spune Marius Budăi despre majorarea pensiilor

Fostul ministru al Muncii a declarat în cadrul unei emisiuni la România TV că l-a întrebat personal pe Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice dacă intenționează sau nu să mărească punctul de pensie. Marius Budăi a făcut apel la sinceritatea ministrului dar acesta a evitat să îi dea un răspuns concret.

Tot legat de mărirea punctului de pensii, Marius Budăi a declarat că nu a auzit niciodată destul de clar că pensiile se vor majora de la 1 septembrie.

”Nu am auzit niciodată destul de clar că se vor majora pensiile. Asta este o capcană. La fel au făcut și cu alocațiile. Vor da o ordonanță de urgență și vor face la fel.”, a declarat Marius Budăi.

Ce spunea Cîțu despre mărirea pensiilor

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a explicat că, în opinia sa, creșterea punctului de pensie cu 40% se poate face și mai devreme de 1 septembrie, asta pentru că banii sunt prinși în buget. Cîțu nu a precizat o dată la care s-ar putea face creșterea explicând că aceasta va fi o decizie luată la nivelul Guvernului.

”Eu propun să se facă cât mai repede creșterea pensiilor, dar asta este o opinie personală. Banii sunt în buget, deci se poate face creșterea și mai devreme.”, spunea Florin Cîțu.