Tendinţa de scădere pe piaţa imobiliară va continua şi anul viitor. Avem deja câteva falimente răsunătoare, dar, în viitor, se pare că, mai mulţi dezvoltatori vor intra în incapacitate de plată.

„Criza imobiliară din România a atins un apogeu în această toamnă. Cred că acest apogeu de scădere va continua şi-n primăvara viitoare…Din păcate, el nu va fi însoţit de scăderi de preţuri la apartamentele noi. Anul acesta, preţul la apartamentele vechi a crescut datorită programului Prima Casă. Probabil că acest trend va continua până-n primăvară când clienţii îşi vor da seama că nu pot să-şi evalueze imobilele la bancă”, a spus Ion Cătuţoiu, managing partner la agenţia Real Time.

Pe de altă parte, Andrei Sandu, directorul general al agenţiei Media City este de părere că piaţa imobiliară tinde să se stabilizeze. “Suntem stabilizaţi în vale şi ne chinuim s-o luăm la deal… Cred că suntem într-o zonă foarte joasă ca preţ şi ca dinamică a tranzacţiilor. Nu este loc să ne ducem cu mult mai jos decât suntem. Nu mă aştept la modificări majore în următoarele şase luni”, a explicat el.

 “Adevarata criză imobiliară cred că, cel mai probabil, s-ar simţi la începutul lui 2010”, susţine organizatorul târgului imobiliar Project Expo, Sorin Săraru. “Cine va şti să profite de situaţia existentă acum pe piaţa imobiliară, să mai scadă din preţuri, să vină cu diverse oferte, va rezista pe piaţă, cine nu, va ajunge la faliment”, a mai spus el.