Epopeea metroului din Drumul Taberei se apropie de final. Cel puțin asta susțin cei de la Metrorex care au anunțat la masa rotundă organizată de publicația Capital că linia de metrou Drumul Taberei va fi finalizată și dată în circulație în 2020.

„După o perioadă lungă de timp, cu un litigiu între două firme, s-a semnat contractul și de luna trecută s-a dat ordinul de începere. Prima perioadă prevede ca după două luni sau la jumătatea anului viitor să introducem trenurile și cu călători, în funcție de cum se încadrează constructorii. Lucrurile sunt în stare de finalizare în majoritatea stațiilor. Toate lucrările sunt finalizate în proporție de 98%”, a spus Gabriel Mocanu, director infrastructură și Sisteme Informatice din cadrul Metrorex, în cadrul Mesei Rotunde Logistică, Transporturi și Infrastructură organizată de revista Capital.

Primul tronson al Magistralei 5 de metrou va avea o lungime de 6,871 kilometri, un depou şi zece staţii: Eroilor, Academia Militară, Orizont, Favorit, Tudor Vladimirescu (Drumul Taberei 34), Parc Drumul Taberei, Romancierilor, Valea Ialomiţei, Brâncuşi şi Râul Doamnei.

Valoarea lucrărilor pe secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Operă) este estimată la circa 3,12 miliarde de lei cu TVA.

Proiectul Magistralei 5 este finanţat din fonduri nerambursabile în cadrul programului Operaţional Sectorial – Transport 2007 – 2013 şi Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Magistrala 5 are trei secţiuni: Eroilor – Drumul Taberei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.