Totodată, întreg anul școlar și universitar 2019-2020 va fi încheiat în condiții deosebite.

În ceea ce privește Evaluarea Națională și Bacalaureatul, acestea se vor desfășura în luna iulie, fără a lua în calcul materia din semestrul al doilea, printre altele.

De asemenea, înscrierile pentru grădiniță și clasa pregătitoare vor fi amânate.

„Ministerul Educației și Cercetării a agreat cu partenerii educaționali — reprezentanții elevilor, studenților, părinților, cadrelor didactice și cei ai Consiliului Național al Rectorilor –, măsurile care se impun în vederea reluării cursurilor și a finalizării cu succes a anului școlar și universitar 2019/2020. În contextul informațiilor deținute până în prezent privind evoluția pandemiei SARS-CoV-2, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor în învățământul preuniversitar și universitar în decursul lunii iunie. În funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, aceste măsuri pot suferi modificări”, se arată într-un comunicat al miniterului.

Ce se întâmplă cu evaluările școli

În ceea ce privește evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, olimpiadele și concursurile școlare și simulările examenelor naționale, acestea vor fi și ele anulate, inclusiv sesiunea specială a Bacalaureatului pentru olimpici.

Și situația școlară a elevilor va fi încheiată cu cel puțin două note, plus nota de la teză, acolo unde este cazul, iar tezele din semestrul al doilea vor avea în vedere numai materia studiată până la data de 11 martie.

Calendarele pentru toate acestea vor fi anunțate la momentul la care cursurile școlare vor fi reluate.

De asemenea, în învățământul superior, activitățile se desfășoară online, iar cele ce presupun interacțiunea în persoană vor fi recuperate intensiv după ce se termină starea de urgență.

Persoanele care vor da admitere la licență o vor face după susținerea Bacalaureatului, iar admiterea la masterat și doctorat se va face după susținerea examenului de licență sau disertație.