Lucrările austrăzii Comarnic-Brașov vor începe în acest an, anunță ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. „Un tronson de autostradă, unde tot timpul au existat semne de întrebare, este Ploiești-Comarnic-Brașov. Au existat diverse discuții că nu s-ar dori construcția autostrăzii Comarnic-Brașov. La sfârșitul lunii iunie vom semna contractul de proiectare și execuție pentru capătul de la Brașov. Construcția autostrăzii Comarnic-Brașov începe de la Brașov. Vor exista primii 9 km de autostradă de la Brașov la Cristian. De aproape un an de zile stă raportul de atribuire în sertar, începe acest proiect”, a explicat ministrul Transporturilor, Alexandru-Răzvan Cuc, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.
Anul trecut s-au investit 5,6 miliarde de lei în infrastructură și s-au construit 0 km de autostradă. „În 2016, s-au făcut licitații pentru investiții în valoare de circa 800 de milioane, în primele patru luni ale acestui an, ministerul Transporturilor a lansat proiecte de 3,6 miliarde de lei, lucrări  esențiale pentru dezvoltarea infrastructurii din România. Economia României depinde de dezvoltarea infrastructurii”, a precizat Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a menționat că, în dulapurile instituției, s-au găsit proiecte mature. „Unul dintre proiecte este tronsonul de drum de mare viteză Craiova-Pitești și ringul zero al Bucureștiului. Proiecte mature, care ar fi trebuit scoase la licitație încă din 2016”, a menționat ministrul Răzvan Cuc.