Odată cu creșterile tot mai mari ale prețurilor la carburanți, tot mai mulți șoferi, indiferent de tipul mașinii, aleg să treacă la alimentarea cu GPL, în încercarea de a reduce costurile de întreținere. În teorie, această modificare este una avantajoasă pentru șofer, de vreme ce litrul de GPL se vinde la jumătate din prețul litrului de benzină, iar, dacă apelați la un service auto sector 1, de exemplu, cu siguranță vi se va spune și faptul că investiția inițială pentru montarea instalației este de circa 2500 lei, ceea ce înseamnă că se va amortiza în următorii 10.000 de kilometri parcurși.

Un alt service auto sector 2, de pildă, în funcție de convingerile personalului, este posibil să vă atragă atenția cu privire la faptul că există și dezavantaje de luat în considerare atunci când optăm pentru alimentarea cu GPL. Probabil cel mai notabil dintre acestea rămâne faptul că, având o consistență gazoasă, va duce la scurtarea implicită a duratei de viață a motorului și va crește consumul acestuia cu aproximativ 20%. În plus, pornirea se va face în continuare cu benzină, în vreme ce instalația montată în portbagaj va reduce semnificativ spațiul alocat bagajelor.

În ciuda numărului mare de dezavantaje pe care le dovedește acest tip de alimentare, există totuși și situații în care trecerea mașinii pe GPL reprezintă cea mai rentabilă soluție. Prin urmare, dacă mașină în cauză este destinată utilizării intense, chiar efectuării de curse taxi, iar intenția proprietarului nu este aceea de a o revinde neapărat sau de a o transforma într-o mașină de colecție, utilizarea de GPL în detrimentul benzinei sau motorinei rămâne soluția cea mai bună din punct de vedere financiar. În plus, dacă ați realizat că este în conformitate cu planurile dumneavoastră de viitor, această modificare la alimentarea cu GPL se poate realiza cu ușurință și rapiditate, după întocmirea dosarului solicitat de Registrul Auto Român ca organ de omologare, la orice service auto autorizat, indiferent că este vorba de service auto sector 3 sau de altă parte a țării.