De ceva timp bannere stradale, postere de mari dimensiuni, corturi  puse ostentativ peste tot, sunt pline cu fețele frumos conturate în fel de fel de programe de înfrumusețare, ale candidaților ce tânjesc la un scaun de edil sau unul mai liniștit de consilier. Bennerele online sunt și ele pline de mesaje care doresc să ne spună că după 27 septembrie va ieși soarele și peste urbea noastră.

Tinerii ocidentali, agenți electorali

Mai nou, invadând internetul, au intrat în joc și tineri fericiți din statele occidentale, puternic dezvoltate,  fericiți, nevoie mare, de viața bună de pe meleagurile mioritice.

Creativii unor campanii electorale, rupți brusc din bunăstarea campaniilor comerciale, pline de ”glamour”, servite pe canalele rețelelor de agenții, au zămislit vorbe frumoase și au dat fuga la bancile de imagini occidentale.

Desigur, vrem o țară ca afară, dar, din nefericire, avem țara lui Papură Vodă și avem rețineri majore că un ”băștinas” din Franța, Italia sau Elveția și-ar dori să voteze la alegerile din România. Poate întelegem greșit ” ce a vrut să spună artistul” și tânărul familist, ”agățat” de pe shutterstock

Tânărul familist occidental o fi rămas cu un rictus întipărit profesionist pe față, mimând o fericire absolută, după orele petrecute în trafic, pentru cei câțiva kilometri parcurși sau blocajul din marile orașe de pe la noi.

 

În ”Romania în care se poate”, alți tineri cercetători sau studenți, de ”peste mări și țări”, privesc plini de speranță în niște ”borcane”. Nu ne prea prindem dacă sunt folosite la niște cercetări științifice sau încearcă să descopere adevărurile din predicțiile ”Clarvăzătoarei României”. Așteptăm, încă,  să ne spună și nouă…

Cert este că în ”România încă se poate”, încă se poate ca oricine să candideze, indiferent de studii sau abilități politice, indiferent ce a făcut în viață. Specializați și dezvoltați pe prea multe domenii de neinteres, gândesc că în Romania se poate. Se poate să ne ”facă„ ,să ne facă mult bine!

Am dori ca în România să nu se mai poată, să nu se mai poată face școli mai bune, fiind cele mai performante din lume, să nu se mai poată moderniza sistemul sanitar, pentru că este cel mai modern din lume, să nu se mai poată interveni la rețeaua de străzi, doar pentru că este ”blană”, să nu mai avem persoane defavorizate, acestea fiind cuprinse în programe coerente de protecție socială…..

Ne dorim o ”Românie în care să nu se mai poată”.  Să nu se mai poată ca oricine, fie el de dreapta, de stânga, centrist sau de mai acașa,  să creadă că poate să ne ”facă”.