Decizia Focus Sat de a scoate temporar din grilă posturile mai sus menționate vine ca urmare a impunerii, de către Antena Group, a unor condiții și costuri inacceptabile, care ar avea repercusiuni directe asupra clienţilor Focus Sat şi pe care compania continuă să le negocieze, în interesul acestora.

Focus Sat îşi exprimă regretul ca această situaţie poate produce inconvenienţe clienţilor săi. Deoarece experienţa clienţilor este o prioritate pentru Focus Sat, compania le va oferi acestora  5 canale, fără costuri suplimentare, pentru a compensa absenţa temporară a canalelor Antena Group din grilă. Astfel, începând cu 6 februarie 2014, toţi clienţii Focus Sat se vor putea bucura de posturile Discovery Science, Discovery World, History Channel, National Geographic Wild şi Bollywood TV în pachetul de bază, Familia.

„Considerăm că decizia Antena Group şi modul de abordare a acestei situaţii sunt inacceptabile la adresa utilizatorilor, în contextul în care ni se solicită mărirea de peste 4 ori a costului per abonat. Această majorare de tarif ar genera un impact negativ asupra clienţilor noştri, iar acceptarea unei asemenea creșteri de preț în numele clienților nu a reprezentat o opţiune rezonabilă pentru noi. Vrem să ne asigurăm că toate solicitările Antena Group au în vedere oferirea unor condiţii stabile și rezonabile, în raport cu valoarea oferită clienţilor şi că promisiunile făcute clienților Focus Sat vor fi respectate și pe viitor. De aceea continuăm să explorăm toate opțiunile, în speranţa găsirii celei mai bune soluţii pentru clienţii noştri”, afirmă Cătălin Ițu, Country Director Focus Sat România.

Focus Sat avea 320.000 de clienţi la mijlocul anului trecut.

Focus Sat a intrat cu dreptul în casele românilor în 2004 și a adus până în prezent bucurie pe fețele a milioane de oameni. A fost primul furnizor de servicii de televiziune digitală prin satelit din România.În luna aprilie 2006, compania Focus Sat a fost achiziționată integral de UPC România.

UPC România face parte din grupul american Liberty Global International, care oferă servicii de televiziune prin cablu și satelit, internet și telefonie în 13 țări, în peste 20 de milioane de locuințe din întreaga lume. Din grupul Liberty Global, pe lângă brandul UPC, mai fac parte  Unitymedia, Kabel BW, Telenet, VTR, Chellomedia, divizia de programe TV, și fondul de investiții Liberty Global Ventures.

Antena Group a cerut RCS & RDS peste 7 mil. euro pe an pentru retransmisia canalelor "Antena"

Antena Group a somat RCS & RDS, în luna aprilie a anului trecut, să înceteze difuzarea prin satelit a canalelor "Antena", dacă nu achită o taxă anuală de peste 7 milioane de euro. Data limită pentru cererea Antena Group era 20 aprilie 2012, ora 00.00.

Era pentru prima dată în ultimii 8 ani când Antena Group cerea bani pentru retransmisia prin satelit a canalelor "Antena". Oficialii RCS & RDS nu au acceptat cererea Antena Group pentru a nu mări factura abonaţilor astfel încât canalele "Antena" au fost scoase din grilă.

Te-ar putea interesa și: