Conform ultimelor date disponibile la nivel continental, în 2008 în țara noastră s-au înregistrat 142 de decese la un milion de locuitori ca urmare a accidentelor de circulație. Pe primul loc în acest clasament se află Lituania (cu 148 de morți la un milion de locuitori), iar pe al doilea este Polonia (cu 143 de decese/un milion).
 
Rate ridicate ale acestui indicator s-au înregistrat și în Bulgaria, Grecia și Lituania (câte 139 de decese la un milion de locuitori), în timp ce cele mai sigure șosele par a fi cele din Suedia și Marea Britanie (43 de decese la un milion de locuitori), Olanda (41) și Malta (37 de victime la un milion de locuitori).
 
România ocupă o nedorită poziție fruntașă și în ceea ce privește numărul de morți în accidente care au legătură cu transportul feroviar, arată Eurostat. Astfel, în 2008 s-au înregistrat 208 de victime în acest gen de evenimente. Lider european la acest capitol este Polonia, cu 308 decese. Trebuie subliniat că marea majoritate a victimelor se aflau în afara trenurilor, fiind vorba fie de pietoni loviți de garniturile aflate în mișcare, fie de incidente la trecerile rutiere peste calea ferată.