Pro România a anunțat că toate evenimentele de precampanie vor fi anulate, din cauza numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Astfel, ca măsură de prevenție, liderii Pro România au hotărât să anuleze precampania.

Gabriela Podașcă, coordonator PRO România Bucureşti, a declarat că, având în vedere contextul actual, partidul consideră că sprijinirea cetățenilor reprezintă o necesitate mai mare decât organizarea precampaniei. În plus, aceasta susține și că PRO România se va mobiliza pentru a acoperi nevoile cetățenilor, mai ales pentru cei care fac parte din categorii vulnerabile.

“Am anulat toate evenimentele de precampanie. În ultimele zile, organizaţiile noastre de sector au primit sute de apeluri de la cetăţeni care au nevoie de sprijin în procesarea informaţiilor legate de epidemie. Credem că aceasta este misiunea noastră acum – să fim la dispoziţia bucureştenilor cu informaţii sau acţiuni punctuale. În limitele trasate de autorităţi, ne vom mobiliza pentru acoperirea diverselor nevoi pentru cei din categoriile vulnerabile. Cerem cetăţenilor să gândească şi să acţioneze solidar”, a declarat Gabriela Podaşcă, coordonator PRO România Bucureşti.

PRO România, apel către celelalte partide politice

Pe de altă parte, liderii PRO România fac un apel către celelalte partide politice, prin care le solicită să renunțe la distribuirea de materiale informative în format print, dar și la orice acțiune stradală.