"Consider că ar fi bine să existe un acord, este bine ca aceste probleme să fie reglementate, dar pur şi simplu nu ar fi de acceptat creşteri uriaşe ale cheltuielilor UE într-un moment în care alte bugete sunt tăiate", a afirmat el la o conferinţă de presă la Bruxelles, unde participă la reuniunea şefilor de stat şi de guvern din Uniune.

"Aşadar, publicul britanic se aşteaptă la o abordare dură, riguroasă, şi exact acest lucru îl va primi, iar dacă nu obţinem un acord, unul care să fie bun pentru Marea Britanie, nu va exista niciun acord", a spus Cameron.

Premierul britanic a exprimat o poziţie similară la începutul lui octombrie, înainte de deschiderea congresului anual al Partidului Conservator. David Cameron a ameninţat atunci că va recurge la dreptul său de veto faţă de bugetul Uniunii Europene pentru a-l bloca în cazul în care acesta nu va corespunde interesului britanicilor, într-un interviu publicat în The Sunday Telegraph.

Şeful guvernului de la Londra a apreciat drept scandaloase tentativele de a mări bugetul total al UE cu ocazia negocierilor pentru perioada 2014-2020.
Agerpres