Au votat "pentru" adoptarea raportului 21 de deputaţi din comisie, iar trei s-au abţinut. 

Printre membrii Comisiei juridice se numără şi fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, cel care a elaborat OUG 13/2017. Iordache a votat în comisie pentru raportul de adoptare a proiectului de respingere a ordonanţei, la fel ca ceilalţi deputaţi PSD. 

Raportul pe OUG 13/2017 urmează să intre tot marţi în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor alături de OUG 14/2017. Pentru ambele proiecte Camera este for decizional. 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că Ordonanța de Urgență 13/2017 va fi dezbătută în şedinţa plenului.

"Având în vedere că s-a redactat raportul de către Comisia juridică pentru proiectul de lege de respingere a OUG 13. Aşadar, cei care aveau anumite griji că, după o abrogare, ordonanţa mai mişcă încă, astăzi o omorâm complet", a spus Tăriceanu, citat de Mediafax.

"Să fie aşa, foarte clar, pe înţeles tuturor, cu toate că era moartă, dar unii cred că acest lucru e necesar. Prin urmare, ordinea de zi a fost modificată şi în plen veţi asista la adoptarea proiectului de lege de respingere (a OUG 13/2017 n.r.)", a adăugat președintele Senatului.

El a mai spus că proiectul de lege privind aprobarea sau respingerea OUG 13 nu a fost dezbătut în procedură de urgenţă.

"Nu s-a hotărât pe repede înainte. S-a făcut raportul Comisiei juridice, a fost stabilit un termen – 17 februarie pentru întocmirea raportului, s-a prezentat raportul şi s-a introdus pe ordionea de zi. Azi va avea loc dezbaterea, cum ştiţi, ca pe orice proiect de lege. Numai că eu am semnalat că este o situaţie nefirească, anormală, în care adoptăm un proiect de lege – aşa cum e făcută propunerea, o să vedem care e votul majorităţii, dar propunerea e de a vota un proiect de respingere pentru o ordonanţă care a fost abrogată, deci ea nu mai există”, a arătat Tăriceanu.

AGERPRES