Președintele CCIR, Mihai Daraban a avut în cursul zilei de astăzi, 20 iunie, întâlniri cu Laetitia de Montalivet, Director, Arbitraj și ADR, EUROPE, Alexis Mourre, Preșidentele Curții de Arbitraj ICC Internațional, John W.H. Denton, Secretar General ICC.  Din partea CCIR a participat și dl. Lazăr Comănescu, Consilierul Președintelui CCIR pe Relații Externe. În cadrul întrevederii au fost discutate mijloacele de acțiune în sprijinirea mediului de business pe care Comitetul Național ICC România le întreprinde. 

Printre prioritățile Comitetului Internațional ICC se numără: modul în care comerțul internațional, investițiile și globalizarea pot contribui la creșterea economica; susținerea viabilității prin intermediul afacerilor; susținerea economiilor deschise pentru a îmbunătăți standardele de viață pentru toți; promovarea statului de drept și a bunei guvernări precum și încurajarea inovării și a economiei digitale pentru creșterea economică și crearea de locuri de muncă.

 „CCIR acționează pentru susținerea economiilor deschise ale căror rezultate să se regăsească în standardele de viață. În acest sens, consider că promovarea comerțului și a investițiilor sunt principalele motoare ale dezvoltării economice și sociale, iar Camera de Comerț și Industrie a României creează multiple posibilități de promovare antreprenorilor prin organizarea de forumuri, dezbateri și conferințe menite să faciliteze întâlniri B2B. Totodată, consider că promovarea unor reguli comerciale multilaterale moderne și de investiții ar putea crea oportunități pentru toate țările”, a declarat președintele CCIR.

O altă temă importantă a acestei întâlniri are în vedere digitalizarea în sectorul finanțelor comerciale, ca vector de stimulare a creșterii economice și, totodată, de dezvoltare durabilă. Potrivit unui studiu Global ICC, digitalizarea va face comerțul mai incluziv și va oferi noi oportunități de creștere a afacerilor pe plan internațional.

Comitetul Național ICC România reunește, în prezent, 126 membri, companii din rândul marilor contribuabili din toate sectoarele economice precum industrie, servicii, comerț, construcții, agricultură, energie și IT&C.

În primul semestru al anului 2018, numărul membrilor a crescut cu aproximativ 8% față de anul 2017 și cu 58%, față de anul 2016