Un exemplu este cursul de pregătire Cambridge CELTA (Certificate in Teaching English to Speakers of Other Languages), care are ca scop perfecționarea metodei de predare a profesorilor. Practic, doisprezece profesori de limba engleză, din București dar și din alte orașe ale țării, au primit recent certificatul Cambridge CELTA care le permite să predea engleza ca profesori non-nativi, oriunde în lume. Aceștia au urmat timp de patru săptămâni cursul intensiv de pregătire susținut pentru prima dată în România de Shakespeare School, singurul centru din țară acreditat de către Cambridge Language Assessment din cadrul Universității Cambridge ca centru de pregătire și examinare CELTA.

Pe toată durata trainingului, cursanții sunt provocați să predea limba engleză unui grup de elevi, primind îndrumare din partea tutorilor acreditați Cambridge CELTA. De asemenea, ei sunt antrenați în sesiuni de discuții despre propria metodă de predare și învață cum să fie mai eficienți pentru a oferi elevilor cursuri de calitate. Profesorii participanți la curs sunt evaluați continuu, în funcție de trei criterii – prestația de la orele demonstrative, temele scrise și gradul de implicare pe parcursul trainingului, iar la finalul cursului primesc acreditarea Cambridge CELTA.

Acesta este primul an în care profesorii de limba engleză din România au posibilitatea de a se pregăti la noi în țară pentru a susține acest examen. Acreditarea Shakespeare School ca centru de pregătire Cambridge CELTA adaugă România pe lista celor 130 de țări care organizează astfel de cursuri. Shakespeare School va organiza un al doilea curs de pregătire și certificate CELTA în luna ianuarie 2015.